Kommentti: Joel Armian teloja pantava vastuuseen – vahinko tuntematon käsite jääkiekossa

4:50
Perjantaiaamun Tulosruudussa Joel Armian taidonnäytteitä (2+2) ja loukkaantuminen pelin lopussa.

Montreal Canadiensin Joel Armian aivotärähdys NHL-ottelussa tuli tilanteesta, josta on puhuttu vuosikaudet. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä taklauksessa ei ole seliteltävää, vaikka vanha joukkuetoveri tuskin toivoikaan nähdyn kaltaista lopputulosta. 

Miten voi yhdessä taklauksessa kaikki mennä niin päin persettä.

Ottelu on jo ratkennut. Ollaan keskialueella, täysin vaarattomassa tilanteessa. 

Pelaaja x tulee tilanteeseen ehkä hieman varomattomasti pää alhaalla, mutta se ei oikeuta pelaajaa y ajamaan päin. Tässä tilanteessa pienikin tilannenopeus riittää saamaan aikaan rajua jälkeä, jolla voi olla peruuttamattomat seuraukset. 

Pää retkahtaa, pelaaja x rojahtaa jäähän kuin jauhosäkki. 

Niin paljon kuin näistä taklauksista on puhuttu. Pelaajat jauhavat toisten kunnioittamisesta päivästä toiseen, mutta silti tulee aina uusi tapaus.

Ja sitten uusi tapaus. 

Tyler Myers ei ole sikapelaaja, ja reaktion perusteella hän oikeasti pelästyi tekoaan. 

Myers on Armian vanha joukkuekaveri Winnipeg Jetsistä eikä varmasti halua hänelle mitään pahaa, mutta se tuskin lohduttaa Armiaa, joka sai kaksi aivotärähdystä jo alle parikymppisenä pelatessaan SM-liigaa Porin Ässissä. 

Taklauksessa ei ole mitään seliteltävää, sillä pelaaja on vastuussa liikkeistään jäällä. Tästä kuvakulmasta käy ilmi, ettei Myersin tarkoituksena ole varsinaisesti riistää kiekkoa. 

Vahinko on vähän hankala käsite jääkiekossa. 

Vahinkoa ei todista kukaan ennen kuin Gary Bettman kehittää pajassaan päähän asennettavan sirun, joka paljastaa aukottomasti aivojen dataliikenteen taklaushetkellä. 

NHL:n kurinpidolla on taas näytön paikka. Odotukset ovat aika alhaiset, todennäköisesti tulossa on perusväsynyt kahden ottelun pelikielto. 

Toipumisia Armialle. Haluamme nähdä NHL-kaukalossa näitä liikkeitä mahdollisimman pian. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja