Kommentti: Erik Haulan hankinta Aleksander Barkovin tueksi auttaa Florida Panthersia – taustalla kytee silti vehkeilyä, josta Olli Jokinenkin kärsi

6:17
MTV Uutiset Livessä käsittelyssä NHL:n suomalaissiirrot.

Erik Haula auttaa MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä Florida Panthersia hetkellisesti, mutta siirron takaa paljastuu kuvio, joka antaa hyvin kyseenalaisen kuvan NHL-seuran toiminnasta. Taas kerran. 

NHL:n siirtorajalla tehtiin 32 treidiä, mikä on enemmän kuin vuoden 2010 ennätys 31. Viisi suomalaispelaajaa pakkasi laukkunsa päivän jälkeen. Niistä merkittävimmät olivat Florida Panthersiin siirtynyt Erik Haula ja Carolina Hurricanesiin vaihtanut Sami Vatanen.

Haula on tottunut viime vuosina vaihtamaan seuraverkkareita. Suhteellisen pitkän Minnesota Wild -jakson jälkeen hän siirtyi laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsiin, jossa aukeni jopa Stanley Cupin finaalipaikka keväällä 2018. Carolina Hurricanesin sinänsä lupaava jakso jäi vajaan kauden mittaiseksi, kun Panthers tarttui täkyyn. 

Haula aloitti Hurricanesissa erinomaisesti, mutta loukkaantumiset ovat syöneet peliä tälläkin kaudella. Viime kausi Golden Knightsissa jäi tuskallisesti 15 ottelun mittaiseksi.

Yksittäisenä hankintana Haulan nappaaminen on napakka veto. Hän pystyy hoitamaan lähes mitä roolia tahansa, ensiluokkaisella asenteella.

Kakkossentteriksi kaavailtu Haula antaa sopivasti puolustuspäässä happea ykköshevoselle Aleksander Barkoville, joka on tukahtumassa vastuunsa alle. Porilaislähtöinen sentteri on hyvä aloittaja ja tilantekijä, jollaiselle Panthersilla on tarvetta.

Sportsnetin kiekkotoimittaja Chris Johnston ilmoitti aiemmin, että Panthersin johtokunta haluaa alentaa ensi vuoden pelaajabudjettia 10 miljoonalla dollarilla.

Taitavan Vincent Trochekin kauppaamisen taustalla saattaa olla Panthersin johdon haluja halventaa taas joukkuetta. Trochekin sopimus yltää vuoteen 2022 asti, ja hänen keskipalkkansa on 4,75 miljoonaa dollaria.

Panthersin johdon ajatuksissa lienee jatkosopimuksen sorvaaminen suomalaishyökkääjänsä kanssa, mikä kävisi järkeen, koska terveessä Erik Haulassa on hyvä hinta-laatusuhde.

Vanhan autokauppiaiden sanonnan mukaan pitää ostaa kaksi, jos haluaa hyvää ja halpaa. Haulassa voi parhaimmillaan se ihannetilanne tapahtua.

Isossa kuvassa seurajohdon suunnitelmat vain alleviivaavat Panthersin sekavaa linjaa, joka on jatkunut jo 1990-luvulta asti.

Sen sai havaita muun muassa Olli Jokinen, joka teki vuonna 2006 neljän vuoden jatkosopimuksen Panthersin kanssa. Seurajohto vakuutteli, että nyt kerätään huippujoukkue, jolla taistellaan Stanley Cupista. Kului pari kuukautta, ja joukkueen kokeneet runkopelaajat Roberto Luongo ja Gary Roberts kaupattiin pois.

Se niistä Stanley Cup -haaveista sitten. 

Floridan nykyjohdollakin tuntuu olevan punainen lanka täysin kateissa. Täksi kaudeksi joukkue satsasi rajusti hankkimalla muun muassa tähtimaalivahti Sergei Bobrovskin. Hän kuittaa seitsemän vuoden diilistään keskimäärin kymmenen miljoonaa dollaria kaudessa. 

Ja hups, sitten taas täysin toiseen suuntaan. 

Barkovin kannalta tilanne on hyvin mielenkiintoinen, koska hänen sopimuksensa loppuu vuonna 2022. Jaksaako Barkov katsella pantterijohdon poukkoilua vai tekeekö hän oman ratkaisunsa ja jatkaa eteenpäin vapaan agentin statuksella? 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja