Mainos

Kommentti: Arvostan kaikkien Ensitreffit alttarilla -parien avoimuutta

0:47

Ensitreffit alttarilla -suosikkisarja saa jatkoa uuden tuotantokauden jaksojen voimin. Ensimmäisellä kaudella ohjelmassa alttarille astellut Pia Alapeteri kirjoittaa pohtineensa viime jakson myötä etenkin Eetun ja Rosan suhteen kestävyyttä.

Pia Alapeteri (s. 1976) on bloggaaja, sisällöntuottaja ja kustannustoimittaja, joka avioitui ensitreffeillä kesällä 2014. 

Viltti on levitetty auringon lämmittämille kallioille. Istumme piknikillä ja puhumme parisuhteista ja siitä, mitä tulevaisuudelta odotamme. Haluamme samoja asioita, ja tahdomme tehdä kaikkemme toimivan parisuhteen eteen, silloin kun suhde tuntuu oikealta. Olemme astuneet avioon neljä viikkoa aiemmin, ja liekki odottaa edelleen syttymistään. Siksi nostan kissan pöydälle ja esitän pyynnön, että jatkossa kaikki mitä teemme perustuu todellisiin tunteisiin, eikä siihen mitä meiltä odotetaan. En halua herätellä turhia toiveita, enkä toivo toisenkaan tekevän niin. 

Videolla: Heikin ja Miinan yhteiselo sujuu mukavasti.

Jälkeenpäin kadun pyyntöäni, sillä tuohon päivään päättyy arkinen läheisyys ja käsi kädessä kulkeminen. Se on lopun alkua. Vaikka en ole valmis luovuttamaan, aavistan jo, miten matkamme tulee päättymään.

Tuo keskustelu ja nuo tunteet nousevat vahvoina pintaan, kun seuraan Rosan ja Eetun väärälle raiteelle ajautunutta suhdetta. Ensimmäistä kertaa en oikein tiedä mitä sanoa. Keittiöpsykologi minussa kehittelee teorioita, jotka selittävät tuoreen vaimon käytöstä. Onko niin, että Rosa ei näe yhteistä tulevaisuutta, ja siksi etsii ulospääsyä konfliktien kautta vai onko kyseessä puhtaasti kommunikaatio-ongelma?

BMX-treffien ärtymyksen ymmärrän, sillä olen itse samanlainen. Haluaisin osata kaiken samalla sekunnilla, ja jos vähänkin tuntuu siltä, että saatan epäonnistua, en halua edes kokeilla. Jos kuitenkin kokeilen, enkä osaa, neuvominen ei ainakaan auta asiaa. Sen tajuan, mutta kaikki muu menee yli ymmärryksen. Puuttuvat pesuaineet, piintyneet pölykerrokset ja jopa Facebookin käyttö näyttävät iskevän Rosan sisällä vääränlaista kipinää. Ilahduttamisen ideakin kääntyy itseään vastaan ja kierre on valmis. Epätoivoinen tilanne on taatusti ahdistava kummallekin.

Miina ja Heikki sen sijaan tuntuvat taklaavan kaikki vastaantulevat esteet huumorilla ja järkkymättömällä elämänasenteella. Tasapainoa etsitään ja rajoja koetellaan, mutta sovussa ja yhteisymmärryksessä. Helppoa rajojen asettaminen tuskin on, mutta kuten Miina itsekin toteaa, on se suhteen etenemisen kannalta välttämätöntä. Pelko yhteisen tulevaisuuden epävarmuudesta raastaa sydäntä, ja herkistää kyyneliin myös katsojan.

Arvostan kaikkien parien avoimuutta kameroiden edessä. Itse en osannut sanoittaa tunteitani ja pidin sisälläni asioita, jotka jouduin käsittelemään kuvausten jälkeen. Tänä iltana myös Sinin sanat osuvat ja uppoavat. Samaistun syvästi, sillä neljä vuotta sitten arki todellakin lipsui liian nopeasti uomiinsa ja tapailun tuoma jännitys jäi kokematta. Tuskin se lopputulemaan olisi vaikuttanut, mutta harmittaa silti. Sinin ja Vesan avoin keskustelu ja halu ymmärtää toista erilaisuudesta huolimatta on koskettavaa. Siitä meidän kaikkien pitäisi ottaa oppia.

Edellisen jakson perusteella uumoilin, että kaikkia pareja saattaisi odottaa yhteinen tulevaisuus. Enää en ole siitä ollenkaan varma. Pidän silti tiukasti kiinni toivosta, ja haluan viimeiseen asti uskoa, että kotisohvilla on päästy todistamaan kaikkien aikojen kautta. Että yhden parin sijasta avioliittoa jatkaisikin kolme. Olisipa jo marraskuu!

Mitä mieltä sinä olet? Keskustele Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla! 

Ensitreffit alttarilla AVAlla alkaen tiistaisin klo 21 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja