Kolmekymppinen kertoi ajelleensa 12-vuotiaan tytön luokse "irtautumaan arjesta" – vankilaan törkeästä hyväksikäytöstä

Helsinkiläismies hyväksikäytti törkeästi 12-vuotiasta tamperelaistyttöä. Tapahtumahetkellä 31-vuotias mies ajoi kolme kertaa yöaikaan Helsingistä Tampereelle tehdäkseen seksuaaliväkivaltaa lapselle.

Rikokset ajoittuvat kesälle 2021.

Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli asian suljettujen ovien takana ja julisti uhrin sekä hänen huoltajiensa henkilöllisyyden salaiseksi. Muutoin tuomio on julkinen.

Mies oli uhriinsa yhteydessä pikaviestisovellus Snapchatin välityksellä. Samassa sovelluksessa tyttö kertoi myös sivulliselle tapaamisaikeistaan 31-vuotiaan miehen kanssa ja tapaamisen jälkeen myös seksuaalisesta kanssakäymisestään miehen kanssa.

Mies saapui Tampereelle joka kerta autollaan, poimi lapsen kyytiinsä ja ajoi johonkin rauhalliseen paikkaa suorittaakseen rikoksensa. Sukupuoliyhteydet tapahtuivat joko miehen auton takapenkillä tai auton vieressä.

Näiden tekojen välissä mies houkutteli tytön lähettämään itselleen alastonkuvia ja lähetti myös omasta sukupuolielimestään kuvia lapselle.

Mies kiisti lähes kaiken

Käräjäoikeudessa mies kiisti kaiken muun paitsi sen, että oli pyytänyt tytön lähettämään kuvia itsestään. Miehen oman kertomuksen mukaan hän oli kyydinnyt lasta, mutta mitään seksuaalista ei ollut tapahtunut.

Mies kertoi, että ajoi kaupunkien välin kolmasti päästäkseen pois Helsingistä ja "irtautuakseen arjesta.

Oikeus ei miehen puheita uskonut vaan tuomitsi tämän törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Oikeus määräsi Markku Olavi Salmelalle rangaistukseksi kolme vuotta ja 10 kuukautta ehdotonta vankeutta ja passitti tämän vankilaan.

Lisäksi oikeus määräsi miehen menettämään sotilasarvonsa.

Tuomittu joutuu maksaman lapsiuhrilleen 14 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat