Kolme vinkkiä eronneelle: Näin selviät sydänsuruista

Kirjailija-toimittaja Heli Thorén kirjoitti elämänmakuisen erokirjan, joka pohjautuu hänen omiin kokemuksiinsa. Sinkkuelämää parhaillaan viettävä nainen kertoo, mitkä keinot auttoivat häntä selviämään avioerosta.

Kun 34-vuotias Heli Thorén päätyi eroon aviomiehensä kanssa 14 vuotta kestäneen parisuhteen jälkeen, koko hänen minäkuvansa joutui koetukselle.

Omasta erokokemuksestaan Ehjäksi – Kertomus hyvästä erosta -opuksen päiväkirjamaisessa muodossa kirjoittanut lifestyle-kirjailija kertoo nyt, miten erosta voi selvitä.

– Aika parantaa. Ystävät parantavat, kuten myös ammattiapu, lenkkeily. Se auttaa, että pitää huolen itsestään itselleen parhaalla mahdollisella tavalla, ajan kanssa, Thorén listaa.

– Aika on siinä mielessä harmillinen, ettei sitä voi jouduttaa. Kun oli todella ahdistava olo, tuntui, että minuuttikin oli liikaa.

On vain maltettava.

– Näin jälkikäteen ajattelen, että sitä tuskaa ja kärvistelyä voi parantaa sillä, että pyrkii tekemään joka päivä jotain ihanaa itselleen. Vaikka olisi kuinka ahdistunut ja surullinen, voi miettiä, mikä tekisi minut nyt onnelliseksi: käy ostamassa torilta mansikoita, leivo tai näe kaveria, jonka luona voi käydä itkemässä. Se auttaa ajankulun hitauden sietämiseen eron alkuvaiheessa, Thorén kuvailee.

Suru on kunniavieras, mutta hulppeaa kahvipöytää ei sille tarvitse koko loppuelämää kattaa.

– Surra saa niin kauan, kuin on tarve. Mutta jos jää suruun kiinni, voi tulla sellainen olo, että nyt riittää; nyt haluan iloisempia, keveämpiä ajatuksia elämään.

Kirjailija muistuttaa, että jossain vaiheessa on myös hyvä päästää surusta irti ja antaa ilon tulla takaisin elämään – mutta suru pitää ensin uskaltaa kohdata.

– Mieli on siinä mielessä todella viisas, ettei se anna enempää, kuin mitä se jaksaa kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja