Joillakin ruoka-aineilla on todettu olevan tulehdusoireita vähentäviä vaikutuksia, mutta on myös ruokia, joita niveltulehduksista kärsivien on syytä vähentää.
Jäykkien ja turvonneiden nivelten aiheuttama kipu voi tehdä arjesta tuskaa. Vaikka nivelkipuja on mahdotonta saada kokonaan haihtumaan, on keinoja, joilla kipuja voi koittaa lieventää.
Tutkimusten mukaan esimerkiksi oliiviöljy, pähkinät ja rasvaiset kalat voivat helpottaa nivelkipuja ja tulehdusoireita.
On myös ruokia, jotka pahentavat tulehdusoireita. Prevention.com listasi kolme ruoka-ainetta, jotka voivat laukaista nivelkipuja.
Tomaatit
Vaikka tomaattia pidetään tulehdusta vähentävänä vihanneksena, osalla kihtipotilaista tomaatin on huomattu jopa laukaisevan nivelkipuja. Tomaattien syöminen lisää uraatin eli virtsahapon määrää veressä, ja liian suuri uraattipitoisuus aiheuttaa kihtiä.
Kihdistä kärsivien ei kuitenkaan tarvitse täysin luopua tomaateista, varsinkaan jos uraattipitoisuutta säätelevä lääkitys on kunnossa.
Omega-6-rasvahapot: auringonkukkaöljy, soijaöljy, maissiöljy
Omega-3-rasvahapot tekevät hyvää kaikille, myös niveltulehduksista kärsiville. Siksi esimerkiksi lohi ja muut rasvaiset kalat ovat niin terveellisiä.
