Mainos

Kolme kertaa euroviisut voittanut Johnny Logan: "On hankala ymmärtää, miten kukaan pystyy siihen"

Johnny Logan kertoo MTV Uutisille, miten hänen elämänsä muuttui euroviisuvoittojen jälkeen.

Laulaja Johnny Logan on todellinen euroviisulegenda. Hän on voittanut Eurovisionin laulukilpailun kolme kertaa, mikä tekee hänestä kaikkien aikojen menestyneimmän viisukilpailijan.

Irlantilainen Logan voitti ensimmäisen kerran vuonna 1980 kappaleella What’s Another Year?. Toinen voitto tuli seitsemän vuotta myöhemmin miehen omalla kappaleella Hold Me Now. Logan voitti vielä kolmannen kerran vuonna 1992, kun Linda Martin esitti hänen kirjoittamansa kappaleen Why Me?

– On hankala kolmen voiton jälkeen ymmärtää, miten kukaan pystyy siihen, Logan toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Hän kertoo, että kappaleiden sovitukset oli tehty euroviisuihin sopiviksi ja kappaleet lyhennettiin kolmeen minuuttiin, muuta itse kappaleita ei kirjoitettu euroviisuja varten.

– En laulanut kappaleita, jotka oli kirjoitettu euroviisujen voittokappaleiksi. Ne olivat vain hyviä kappaleita, joissa oli aitoja tunteita. Se on ainoa asia, jonka keksin, Logan sanoo.

"En ollut valmis"

Ensimmäisen euroviisuvoittonsa aikaan Logan oli 24-vuotias. Hänen elämänsä muuttui täysin.

– Lensin ympäri Eurooppaa, ajoin kalliilla autoilla ja annoin tv-haastatteluita. Minua kohdeltiin kuin tähteä. Se ei tuntunut todelliselta, Logan muistelee.

Voittohuuman jälkeen todellisuus iski nopeasti. Logan kertoo huomanneensa pian, että euroviisuvoiton vuoksi häntä ei pidetty vakavasti otettavana artistina. Voiton myötä hänet leimattiin yhden hitin ihmeeksi.

– Olin hyvin herkkä artistina, koska en tiennyt, mitä halusin tehdä. Olin 24-vuotias ja minulla oli vain yksi kappale. En ollut valmis paketti.

Loganin mukaan tilanne on erilainen, jos euroviisut voittaa artisti, jonka ura on jo pidemmällä. Hän ottaa esimerkiksi Lordin, joka toi Suomelle historiallisen euroviisuvoiton vuonna 2006.

– Kun Lordi voitti, heillä oli oma imago ja musiikki, ja heitä oli monta, Logan vertaa.

Kun Logan onnistui voittamaan toisen kerran vuonna 1987, tilanne oli täysin erilainen. Koska hän oli kirjoittanut kappaleensa itse, ihmiset alkoivat nähdä hänet eri tavalla. Logan onnistui vakiinnuttamaan paikkansa artistina, eikä suosio ole hiipunut. Hän toteaa viimeisten 15 vuoden olleen uransa parhaat.

Logan julkaisi edellisen albuminsa kaksi vuotta sitten. Ensi vuonna hän julkaisee sinfoniaorkesterin kanssa tehdyn levyn. Tekeillä on myös elokuva Loganin elämästä.

Kukoistavan uransa keskellä Logan on joutunut kokemaan henkilökohtaisia suruja.

– Viime vuosi oli hyvin haastava perheen kannalta. Nuorempi veljeni kuoli marraskuussa vuosi sitten sydänkohtaukseen ja vanhempi veljeni, joka on soittanut kanssani 40 vuotta, sai sydänkohtauksen viime keväänä. Hän oli sairaalassa kahdeksan kuukautta.

Logan toivoo, että hänen veljensä pääsisi vielä jonain päivänä taas soittamaan hänen kanssaan.

Kolme voittoa riittää

Kevään mittaan kasvanut euroviisuhuuma saavuttaa ensi viikolla huippunsa, kun Tel Avivissa käytävät kilpailut alkavat. Semifinaalit nähdään 14. ja 16. toukokuuta ja koko kilpailun voitosta kamppaillaan lauantaina 18. toukokuuta.

Logan paljastaa, ettei katso euroviisuja lainkaan. Hän kuuntelee kuitenkin aina Irlannin edustuskappaleen, koska tietää, että häneltä kysytään siitä mielipidettä.

Logan ei ole harkinnut enää osallistuvansa euroviisuihin. Hän toteaa, että kolme voittoa on tarpeeksi.

– Voitin laulamalla jonkun toisen kappaleen, voitin laulamalla oman kappaleeni ja voitin siten, että toinen lauloi tekemäni biisin, joten olen voittanut kaikilla mahdollisilla yhdistelmillä, hän toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja