Köllöttele itsesi voittajaksi – tällainen on lomailun SM-kilpailu

Anssi on Suomen paras nukkuja – näin parannat omaa untasi 6:52
Vuonna 2017 Suomessa kilpailtiin nukkumisen SM-kisoissa. Kisan voitti Anssi Paatero.

Kesäkuussa Etelä-Karjalassa järjestetään kilpailu, jonka voittaa paras rentoutuja.

Holiday Club -kylpyläketjun lanseeraama Lomailun SM-kilpailu pidetään 16.-18. kesäkuuta Saimaalla Rauha resortissa.

Kilpailuun etsitään parhaillaan kahden hengen osallistujatiimejä. Mukaan voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen yhdessä puolison, kaverin tai muun läheisen kanssa.

Osallistujat saavat valita itse taktiikkansa, eikä viikonlopun aikana tarvitse tehdä asioita, joita ei mahdollisten rajoitteiden vuoksi pystyisi tekemään.

Turnausviikonlopun ohjelma voi koostua vaikka herkullisesta ruuasta, golflyönneistä rangella, pyöräilystä, päiväunista, padelista, vesiliukumäkeilystä, suolasaunasta ja maittavasta illallisesta.

Loma-aktiviteetiksi kannattaakin valita oikeasti se eniten stressiä poistava tekeminen, sillä osallistujia mitataan viikonlopun aikana sykeanalytiikalla, ja data näyttää, kuka on eniten rentoutunut kaksikko.

Vaikka rentoutuisikin parhaiten nukkumalla, kuten Uuno Turhapuro, ei kilpailua voi voittaa koisimalla koko viikonloppua putkeen, sillä kilpailussa huomioidaan yleisesti ihmisen hyvinvoinnin edellytykset.

Liikunta, ravitsemus ja lepo ovatkin kaikki tasapuolisesti avainasemassa voittoa tavoitellessa. Liikunnan ei kuitenkaan tarvitse olla raskasta. Kylpylässä uiskentelu ja Saimaan rannalla kävely voi olla jopa rentouttavampaa, kuin verenmaku suussa maantiepyöräily.

Paikoillaan olemisen kilpailut

Mikäli lomailun SM-kilpailut kuulostavat liian rankalta, voi alkaa valmistautua jälleen ensi vuonna pidettäviin -kilpailuihin Korean Soulissa. Vuodesta 2014 käydyssä mittelössä osallistujat ovat paikoillaan tekemättä mitään.

Spacing out -termillä ei kuitenkaan viitata pelkästään paikoillaan oloon, vaan myös mieli täytyy kyetä tyhjentämään. Osallistujilta kerätään pois puhelimet ja muut häiriötekijät, että he pääsevät varmasti kelluttamaan aivonsa tyhjyyteen.

Kilpailijat voivat olla tekemättä mitään omavalintaisessa asennossa 90 minuutin ajan. Vuosittain tuhatkunta mitään tekemätöntä oleileekin joogamatoilla mitä omintakeisimmissa asennoissa, ja tuomaristo tarkkailee heitä herkeämättä.

Vaikka paikoillaan oleminen kuulostaakin helpolta, voi yrittää kokeilla kotona, kuinka kauan se itseltä onnistuu.

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat