Riittääkö pelkkä kävely liikunnaksi? Personal trainer vastaa – lenkeillä yksi ylivoimainen etu

Lasketaanko kävely liikunnaksi? Amerikkalainen personal trainer kertoo Today-sivustolla, miksi monesti aliarvioitu treenimuoto on hyväksi terveydelle.

Kävely on suomalaisten suosituin liikuntaharrastus. Usein kävelyä kuitenkin väheksytään treenimuotona, sillä sen ei nähdä olevan riittävän intensiivistä.

Amerikkalainen valmentaja Stephanie Mansour kuitenkin näkee, että kävely riittää hyvin liikunnaksi. Rauhallisellakin tahdilla tehty lenkki edistää fyysistä ja psyykkistä terveyttä.

Kävely muun muassa vähentää stressiä, parantaa kestävyyskuntoa, edistää sydänterveyttä ja helpottaa painonhallintaa. Kaverin kanssa tehty kävelylenkki tuo hyvinvointia myös sosiaalisuuden kautta.

Kävelyharrastuksen puolesta puhuu sekin, että se vahvistaa asentoa ylläpitäviä lihaksia, auttaa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, edistää ruoansulatusta, tasaa verensokeria sekä parantaa kognitiivisia toimintoja.

Kävely on siis hyvää perusliikuntaa, jonka ylivoimaisena etuna voi pitää helppoutta ja tuttuutta. Tärkeintä nimittäin on, että ihminen ylipäätään liikkuu.

Lisää tehoa kävelylenkkiin

Mikäli tavoitteena on laihduttaminen tai tiettyjen lihasryhmien kasvattaminen, kannattaa kävelyn lisäksi harrastaa muitakin liikuntamuotoja. Lihaskunnon ja liikehallinnan harjoittaminen kuuluu myös kansallisiin liikuntasuosituksiin. Sopivia treenimuotoja ovat esimerkiksi kuntosaliharjoittelu, pallopelit tai porraskävely.

Kävelylenkin tehoa voi lisätä muutenkin kuin portaita sisältäviä reittejä valitsemalla. Tahdin kiristäminen ja lenkin pituuden kasvattaminen lisäävät kävelyn kuormittavuutta. Lisätehoa kaipaavat voivat napata mukaansa kävelysauvat tai laittaa painot nilkkoihin tai ranteisiin.

Nyt on lenkillä mittaa! Taina aikoo kävellä Fuengirolasta Turkuun – katso naisen haastattelu alla olevalta videolta.

Taina Liekari aikoo kävellä Fuengirolasta Turkuun 8:24
KATSO VIDEO: Taina aikoo kävellä Fuengirolasta Turkuun – näin 4500 kilometrin lenkki sujuu.

Lue myös:

    Uusimmat