Kokoomusnuoret tavoiteohjelmassaan: ”Kannabis lailliseksi ja prostituutio mahdollistettava elinkeinona”

1800-luvun Turussa prostituutiota harjoitettiin “Pirun pesissä” ja kotivastaanotoilla 0:37
Video: 1800-luvun Turussa prostituutiota harjoitettiin “Pirun pesissä” ja kotivastaanotoilla

Kokoomusnuorten aikaisempi kanta on ollut kannabiksen käytön ja pienien määrien hallussapidon dekriminalisointi.

Kokoomuksen Nuorten Liiton 87. liittokokouksessa lauantaina hyväksyttiin järjestön tavoiteohjelmaan uudet kirjaukset sekä kannabiksesta että prostituutiosta.

Tiedotteessa kerrotaan, että ”Kokoomusnuoret laillistaisi kannabiksen”. Tarkemmin esitettynä hyväksytty tavoiteohjelman kirjaus on seuraava: “Kokoomusnuoret esittää, että laillistetaan kannabistuotteiden kasvatus, hallussapito ja myynti itsehoitolääkkeenä”.

Kokoomusnuorten aikaisempi kanta on ollut kannabiksen käytön ja pienien määrien hallussapidon dekriminalisointi. Nyt nuorisojärjestö katsoo, että pidemmälle menevä ”kannabiksen laillistaminen madaltaisi ongelmakäyttäjien hoitoon hakeutumisen kynnystä, vähentäisi myyntiin sidoksissa olevaa rikollisuutta sekä mahdollistaisi kannabiksen myynnin verottamisen”.

– Erityisesti kannabiksen myyntiin liittyy vakavia lieveilmiöitä, kuten väkivaltarikokset ja myyjille velkaantuminen. Laillistamalla kannabiksen kasvatus, hallussapito sekä myynti voidaan kaikista tehokkaimmin ehkäistä näitä lieveilmiöitä sekä keskittyä ongelmakäyttäjien auttamiseen, kommentoi Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Samuel Tammekann tiedotteessa.

– Kannabiksen myynnin muuttaminen lailliseksi ja verotettavaksi elinkeinoksi mahdollistaisi merkittävän verokertymän. Nykyisin rahat kerää pääsääntöisesti järjestäytynyt rikollisuus, jatkaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Lisäksi kokoomusnuoret katsoo, että prostituutio tulee mahdollistaa elinkeinona ottamalla mallia Alankomaista, jossa esimerkiksi bordellit ovat laillisia. Tavoiteohjelman kirjauksen mukaan ”mahdollistetaan prostituutio elinkeinona ottamalla mallia Alankomaissa olevasta säännellystä ja valvotusta” järjestelmästä.

– Vapauttamalla alan sääntelyä Alankomaiden mallin mukaisesti seksityöläisille sekä heidän asiakkailleen voidaan luoda turvallisemmat olosuhteet ja samalla kitketään alaan liittyvää harmaata taloutta, järjestö kommentoi tiedotteessaan.

Seksityöläiset ovat nykylainsäädännön puitteissa ”väliinputoajia, vaikka seksin myyminen ja ostaminen onkin laillista, kokoomusnuoret katsoo.

– Seksityötä ei pitäisi joutua tekemään piilossa. Nykyisin esimerkiksi ulkomaalaisen prostituoidun kynnys ilmoittaa itseensä kohdistuneesta rikoksesta on hyvin korkealla, sillä se voisi johtaa karkotukseen maasta, kommentoi puheenjohtaja Pajula.

Lue myös:

    Uusimmat