Kokoomus jättää välikysymyksen taloudenpidon laiminlyönnistä – "Nyt on päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta"

4:06
Video: Näin hallituksen budjettilinjaukset vaikuttavat tavallisen kansalaisen elämään

Oppostiopuolue kokoomus jättää välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti asiasta tänään. Välikysymys julkistetaan huomenna.

– Totesimme yksimielisesti, että valitettavasti nyt on päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta. Työllisyystoimilla ei ole yhtäkään vaikutusarviota ja silloin joudumme jättämään taloudenpidon laiminlyönnistä välikysymyksen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (kok.) sanoi. 

"Huomenna pyrimme tiedottamaan tarkemmin"

Kokoomus uhkasi jo elokuussa välikysymyksellä, jos hallituksen tiistaina käydyssä budjettiriihessä päätetyt työllisyystoimet eivät kata budjetin menolisäysten vaikutuksia. 

– Työllisyysteot jäi tekemättä. Meidän mielestä tämä on äänestäjien pettämistä, kun tehdään menolisäykset ennen kuin tienataan rahat, Mykkänen sanoi.  

– Huomenna pyrimme tiedottamaan tarkemmin, miten tässä edetään. 

Mykkänen ei ole käynyt vielä keskustelua muiden oppositiopuolueiden kanssa, haluavatko he mukaan välikysymykseen. 

– Ovat tervetulleita liittymään, jos kantavat samaa huolta siitä, että meidän palvelut ovat myös neljän vuoden päästä turvattuja, eikä vain väliaikaisesti menolisäyksillä, joille ei ole katetta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja