Mainos

Kokoomuksesta arvostellaan Soinin aborttikannanottoja – Pelkonen: Soinille en pysty tukeani antamaan

Osa hallituspuolue kokoomuksen kansanedustajista arvostelee ulkoministeri Timo Soini (sin.) toimintaa. Toisaalta Soini saa tukea oppositiosta kristillisdemokraateilta.

Oppositiopuolue SDP esitti tänään Soinille epäluottamusta liittyen hänen aborttivastaisiin kannanottoihinsa, joiden puolue katsoo hämärtäneen Suomen ulkopoliittista linjaa. Soinin luottamuksesta on tarkoitus äänestää huomenna kello 13 alkavassa eduskunnan täysistunnossa.

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen sanoo, että ei aio äänestää ainakaan Timo Soinin luottamuksen puolesta, vaan epäluottamusta tai tyhjää. Pelkonen katsoo, että asian pitäisi olla äänestyksessä niin sanottu omantunnon kysymys, jossa kansanedustajilla on vapaat kädet, koska Soini itse vetosi omaantuntoon.

– Soinille on pysty tukeani antamaan, sanoo Pelkonen MTV Uutisille.

Pelkonen katsoo, että Soinin toiminta on ollut takaisku tyttöjen oikeuksien edistämiselle ja Suomen maineelle.

Myös kansanedustaja Lenita Toivakka (kok.) arvostelee Soinin toimintaa. Toivakka ei ottanut aamupäivällä vielä kantaa siihen, miten hän aikoo äänestää.

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä keskustellaan äänestyslinjasta tänään iltapäivällä.

Soini saa tukea oppositiosta, sillä kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin mukaan koko ryhmä äänestää Soinin luottamuksen puolesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.