Mainos

Kokoomuksen vaalirahoittajat pysyvät salassa

Kokoomus ei aio kertoa puolueensa rahoittajia muuten kuin tämän vuoden ja tulevaisuuden osalta. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vastasi koko kesän velloneeseen vaalirahakohuun haastattelutilaisuudessa Santahaminan varuskunta-alueella.

Katainen sanoi, että vaalirahakohu ei vaikuta tämän hetken tärkeimpään ponnistukseen eli ensi vuoden budjetin laatimiseen. Kohu on ryvettänyt erityisesti päähallituspuoluetta keskustaa.

- Meillä on hyvä hallitusyhteistyö, joka on toiminut tähän saakka, eikä tällä ole siihen mitään vaikutusta.

Katainen kuitenkin sanoi, että kohu ja syytökset poliittisesta lahjonnasta ovat rapauttaneet politiikan luotettavuutta yleisesti.

- Ei tämä kohu kunniaksi ole, ei meille poliitikoille eikä puolueille.

Näpäytys Kanervalle

Kokoomus aikoo kuitenkin visusti vaieta siitä, ketkä olivat puolueen suurimmat yksittäiset tukijat viime eduskuntavaaleissa. Puheenjohtajan mielestä lahjoittajat voivat halutessaan itse kertoa, mutta puolue ei aio tietoja julkistaa.

- Kaikki, jotka kokoomusta ovat rahoittaneet, voivat hyvin vapaasti meidän puolestamme kertoa sen, että ovat meitä tukeneet.Yksipuolisesti emme kuitenkaan heidän nimiään ja antamiaan summia aio julkistaa, Katainen sanoi.

Katainen lupaa, että kokoomus toimii vaalirahoitusta pohtineen Tarastin työryhmän suositusten mukaisesti.

- Me tulemme kertomaan kaikki tänä vuonna ja tästä eteenpäin saadut rahat sen mukaan kuin Tarastin komitea rajan määrittää.

Katainen sanoi vielä, että poliittisen rahoituksen suhteen maailma on muuttunut melkoisesti. Kataisen mielestä erityisesti puolueiden vaikutusvaltaisimpien hahmojen tulee olla vastaisuudessa tarkkana siitä, keneltä ottavat vastaan tukea tai rahaa.

Tällä Katainen viittasi kohuun entisen ulkoministerin Ilkka Kanervan (kok.) suurellisista syntymäpäiväjuhlista, joiden rahoitus tuli pitkälti vaalirahasotkuun keskeiseti liitetyiltä tahoilta.

KATAINEN SELVITTI VALTIONTALOUDEN NÄKYMIÄ JA VAALIRAHAKOHUA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.