Mainos

Kokonainen kylä jäi maanvyöryn alle Taiwanissa

Yli 50 ihmistä on kuollut taifuunien moukaroitua Filippiinejä, Taiwania, Kiinaa ja Japania. Lisäksi trooppiset hirmumyrskyt ovat tuhonneet useita rakennuksia ja viljelyksiä.

Vakavimpia vahinkoja on kärsinyt Taiwan, missä Morakot-taifuuni on vaatinut ainakin 38 ihmisen hengen. Lisäksi Taiwanin hallituksen katastrofikeskuksesta on kerrottu, että kokonaisia kyliä on hautautunut taifuunin rankkasateiden aiheuttamien maanvyöryjen alle.

Syrjäisessä kylässä Etelä-Taiwanissa uskotaan jopa 100 ihmisen kuolleen maanvyöryn alle. Myöskin maanvyöryn alle jääneessä Etelä-Taiwanissa sijainneessa Hsiao Lin -kylässä asui noin tuhat ihmistä, joista on tähän mennessä onnistuttu pelastamaan 45.

Viranomaisten mukaan ainakin 600 kyläläistä on edelleen kateissa. Pelastustöitä on jouduttu tekemään helikopterien avulla, koska tulvat ovat tuhonneet teitä ja siltoja monin paikoin. Helikopterilentoja on puolestaan hankaloittanut huono sää.

Taifuuni riehui Taiwanissa koko viikonlopun ajan ennen siirtymistään Kiinan itärannikolla.

Kiinassa hirmumyrskyn tieltä evakuoitiin eilen lähes miljoona ihmistä. Myrskyn aiheuttamissa tuhoissa on kuollut ainakin yksi ihminen ja yli 1800 asuintaloa on tuhoutunut. Filippiineillä on puolestaan menehtynyt ainakin 22 ihmistä.

Taifuuni Etau lähestyy Tokiota

Myös Japanissa ainakin 13 ihmistä on kuollut ja useita on kateissa taifuuni Etauta ennakoivien sateiden aiheuttamien tulvien ja maanvyöryjen jäljiltä.

- Vesi kohosi vauhdilla aivan hetkessä, kertoi eräs mies Japanin yleisradioyhtiölle NHK:lle.

- Roikuin kiinni sähköpylväässä noin 1,5 tunnin ajan.

Taifuuni Etau etenee parhaillaan kohti Honshun saarta, ja sen uskotaan iskevän Tokion alueelle tänään. Yli 47 000 ihmistä on kehotettu lähtemään kodeistaan Japanin länsiosissa.

Taifuunien riepottelemassa Koillis-Aasiassa on kuollut kaikkiaan viitisenkymmentä ihmistä viime päivien aikana.

Useat kymmenet taifuunit riepottelevat Tyynen valtameren luoteisosaa joka vuosi, erityisesti loppukesällä ja syksyllä.

(MTV3 - Reuters)

Katso Helena Liikasen juttu (Kymmenen uutiset 10.8.2009)

TULVA VEI MUKANAAN KOKONAISEN RAKENNUKSEN TAIWANISSA

TULVAT JA MAANVYÖRYT AIHEUTTANEET TUHOA JAPANISSA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.