Mainos

Kokemus suomalaisessa sairaalapäivystyksessä koskettanut jo tuhansia: "Sinä selviät kyllä"

Sairaalan päivystyksessä tapahtui jotain, jossa on kyse ennen kaikkea ihmillisyydestä. 

Tämä on kertomus pienestä ystävällisestä teosta, jolla oli äärettömän suuri merkitys. Seuraavan kerran tilanteen tullessa eteen, mitä jos sinäkin sanoisit ystävällisen sanan tuomitsemisen sijaan? 

Helvetistä Taivaaseen -blogin Facebook-sivuilla uudelleen jaettu päivitys on koskettanut jo tuhansia ihmisiä. Alun perin koskettava kirjoitus Satakunnan keskussairaalan päivystyksessä sattuneesta välikohtauksesta on jaettu eräässä isossa Facebook-ryhmässä Sanna Hämäläisen toimesta.

"Äiti ja tytär saivat pitkiä katseita ja heistä supistiin"

Kertomuksen alussa äidin kerrotaan saapuneen päivystykseen sekavalta ja itkuiselta, mutta uhmakkaalta vaikuttavan tyttärensä kanssa. Koko odotussali ei voinut olla kuulematta, kun äiti vaati hoitoa tyttärelleen päihteiden vuoksi. Pelokas äiti vaati, että hänen suonensisäisiä huumeitä käyttäneeltä tyttäreltään otettaisiin verikokeita hepatiitin ja muiden tartuntojen varalta.

– Koko päivystyksen sali kohisi ja ihmiset kuiskivat toisilleen. Äiti ja tytär saivat pitkiä katseita ja heistä supistiin. Itsekkin katselin, päivityksessä kerrotaan.

Kirjoittajan mukaan hänen vieressään istunut vanhempi pariskunta oli ihmetellyt, miten tuollaisia arvaamattomia henkilöitä ylipäätään päästetään päivystykseen.

– "Äitikin näyttää ihan alkoholistilta". (Mielestäni äiti näytti kyllä ihan tavalliselta äidiltä, joka on valvonut paljon.)

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Päihdeongelmainen tyttö pääsi sisään ja hänen äitinsä jäi odottamaan kauhistelujen ja supinan täyteiseen aulaan. Yhtäkkiä vanhemman pariskunnan mies nousi seisomaan ja käveli äidin luo, kumartui ja kuiskasi hänelle jotain, joka sai äidin kyyneliin. Paikalle päästyään miehen vaimo alkoi tivata mieheltään, mitä mies oli oikein käynyt äidille sanomassa.

– Mies sanoi erittäin kuuluvalla äänellä, ei huutanut, mutta hänen matala äänensä kantoi läpi salin, "Minä sanoin tuolle itkevälle naiselle, että hänellä on erittäin kaunis tytär ja sinä selviät kyllä", vanhempi mies totesi.

Lukuisat ihmiset ovat kommentoineet tarinaan ja kertoneet liikuttuneensa vanhemman miehen odottamattomasta teosta. Kommentoijien mukaan tämä tarina on hyvä muistutus siitä, miksi meidän tulisi olla ihmisiä ihmisille.  

– Joku on sanonut, noudata viiden k:n periaatetta: kunnioita, kuuntele, kannusta, kiinnostu, kiitä, siinähän meille hyvä muistilista keskinäiseen kanssakäymiseen, eräs kommentoija kiteyttää.

Lähde: Facebook

***

1:17

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.