Kohun NHL:n pudotuspeleissä aiheuttanut venäläispelaaja hoitoon – "Tein päätöksen hakea apua"

Henkilökohtaisista vaikeuksista kärsinyt venäläiskiekkoilija Valeri Nitshushkin on ilmoittautunut NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n tarjoamaan tukiohjelmaan.

Nitshushkin, 28, jäi lauantaina sivuun joukkueensa Colorado Avalanchen ottelusta Torontossa. Päävalmentaja Jared Bednar perusteli poisjääntiä huonovointisuudella.

Maanantai-iltana tilanteeseen tuli kuitenkin tarkennus. Nitshushkin on ilmoittautunut NHL:n ja NHLPA:n järjestämään hoito-ohjelmaan. Hän on sivussa pelikentiltä määrittelemättömän ajan.

Avalanche ei antanut tarkempaa tietoa venäläispelaajan ongelmista. Hoito-ohjelmaa on käytetty päihdeongelmien lisäksi muista henkilökohtaisen elämän vastoinkäymisistä kärsivien pelaajien avuksi.

– Tein päätöksen hakea apua ja liittyä pelaajien tukiohjelmaan. Tavoitteenani on tarttua ongelmiini ja ehkäistä kaikki mahdolliset negatiiviset seuraukset kerralla, Nitshushkin kertoo seuran tiedotteessa.

Nitshushkin jäi viime keväänä ulos Coloradon miehistöstä Seattle Krakenia vastaan tappioon päättyneen pudotuspelisarjan aikana. Tuolloin Seattlen poliisi hälytettiin ennen kolmatta ottelua hotellihuoneeseen, jossa Nitshushkinin seurassa ollut päihtynyt nainen oli saamassa hoitoa Avalanchen lääkintähenkilöstöltä ja ensihoitajilta.

– Haluan kiittää vaimoani ja perhettäni, ystäviäni, Avalanchen organisaatiota ja kaikkia fanejamme ymmärryksestänne ja tuestanne. Teen kaikkeni, että pääsen takaisin jäälle ja liityn joukkuetovereideni seuraan mahdollisimman pian, Nitshushkin sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat