Yksityiskohtia hätäpuhelusta julki – kadonneen venäläisen NHL-tähden huoneesta löytyi puolitajuton nainen: "Hän on hiipumassa"

Kesken NHL:n pudotuspelien mystisesti kadonneen Colorado Avalanchen venäläistähden Valeri Nitshushkinin tapauksesta on saatu lisätietoja. Seattle Dispatch -lehti on julkaissut yksityiskohtia Avalanchen hotellilta soitetusta hätäpuhelusta, johon Nitshushkin on liitetty.

NHL:n pudotuspeleissä Seattle Krakenille otteluvoitoin 3–4 hävinneen Colorado Avalanchen venäläistähti Valeri Nitshushkin katosi mystisesti julkisuudesta kesken ottelusarjan. Hyökkääjän poissaolosta on esiintynyt erilaisia alkoholinkäyttöön liittyviä tietoja, mutta nyt asialle on saatu vahvistusta, kun Seattle Dispatch on julkaissut yksityiskohtia Avalanchen vierasreissulta.

Nitshutshkin osallistui vain kahteen ensimmäiseen otteluun NHL:n pudotuspeleissä, sillä hänen hotellihuoneestaan löytyi puolitajuton nainen Seattlessa vain tunteja ennen sarjan kolmatta ottelua.

Four Seasons -hotellista 22. huhtikuuta soitettu hätäpuhelu julkaistiin Seattle Timesin tekemän tietopyynnön jälkeen torstaina paikallista aikaa. Puhelun soittaja oli poliisin asiakirjojen mukaan Colorado Avalanchen joukkueen lääkäri Bradley Changstrom.

– Epäilemme, että joku on ottanut yliannostuksen alkoholia tai jotain olisi sekoitettu hänen juomaansa. Emme tiedä vielä, soittaja totesi.

Soittajan mukaan nainen, 28, oli hämärän rajamailla.

– Hän on hereillä tällä hetkellä, mutta on hiipumassa, soittaja kuvaili.

Hätäpuhelu tehtiin iltapäivällä kello kolmen jälkeen, kun Avalanchen pelaajat olivat valmistautumassa lähtemään bussilla Seattle Krakenin kotiareenaa Climate Pledge -areenaa kohti ja pelaamaan pudotuspelisarjan kolmatta ottelua. Nitshushkin ei pelannut ottelussa, eikä häntä ole sittemmin nähty julkisuudessa.

Lehtitietojen mukaan Nitshushkin kiidätettiin ulos hotellista Avalanchen joukkueen turvallisuushenkilöiden avustamana ja lennätettiin Seattlesta kotiin vielä saman päivän aikana.

Colorado Avalanche perusteli Nitshushkinin poissaoloa henkilökohtaisilla syillä.

Poliisin asiakirjojen mukaan joukkueen henkilökuntaa kävi tarkistamassa Nitshushkinin tilannetta, kun he löysivät hänen huoneestaan naisen. Hätäpuhelussa soittaja kertoo kuitenkin naisen olevan aivan hotellin etuovella. Syytä hoidettavan siirtoon hotellihuoneestaan ei ole tiedossa.

Hätäpuhelun soittaja kertoi soittavansa nimeämättömän kolmannen osapuolen puolesta. Paikalle riensivät ensimmäisenä neljä pelastajaa viisi minuuttia myöhemmin.

Nainen vietiin lopulta ambulanssilla Virginia Mason -sairaalaan toipumaan. Hän kertoi poliisille myöhemmin olevansa syntynyt Ukrainassa, mutta asuneensa Venäjällä ennen saapumistaan Yhdysvaltoihin. Hänen passinsa oli puolestaan viety häneltä jo aiemmin.

Tapauksesta ei Seattlen poliisilaitoksen mukaan ole käynnistetty rikostutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat