Kohti Mount Everestiä: Sherpat saavuttivat vuoren huipun

Anne-Mari Hyryläisen ja Sky Climbers -tiimin matka etenee kohti Mount Everestin huippua. Lue uusin blogi ja katso upeat kuvat haastavasta yrityksestä.

Everestin huippu saavutettu

Saimme hyviä uutisia Sherpa-tiimiltä, joka aloitti tänä aamuna fiksaamaan köysiä kiipeilyreitille nelosleiristä huipulle. Tämän hetken tiedon mukaan yhdeksän Sherpaa saavutti huipun hieman puolenpäivän jälkeen. Saamamme tiedot ovat vielä hieman hataria, sillä Sherpat ovat vielä matkalla alas huipulta nelosleiriin. Laskeutuminen voi kestää vielä kauan, sillä he jättivät ilmeisesti osan reitistä fiksattavaksi vasta laskeutumisen yhteydessä. Nämä ovat erinomaisia uutisia, sillä tämä tarkoittaa sitä, että reitti huipulle on auki ja seuraavan hyvän sään tullessa päälle voimme lähteä ylös kohti huippua.

Anne-Marin unelma

Anne-Marin tavoitteena on nousta ensimmäisenä suomalaisena naisena Mount Everestin huipulle! Hänen matkastaan dokumentoidaan kansainvälinen dokumenttielokuva. Helmi saa seurata Anne-Marin videopäiväkirjoista matkan etenemisestä säännöllisesti toukokuussa suuniteltuun nousuyritykseen asti.

Helmi-risteily 8.5.2010 ajoittuu samaan aikaan kuin Anne-Marin suunniteltu nousuyritys. Pidetään peukkuja, että nousu onnistuu, ja Helmi-viiri kohoaa 10-vuotissyntymäpäivän kunniaksi maailman huipulle! Vapaalla ja viihteellä ohjelmasta soitellaan myös matkan varrella Anne-Marille suorasta lähetyksestä.

Tule Helmen mukana kannustamaan Anne-Maria hänen huikeassa seikkailussaan!Videopäiväkirjoja on kuvattu 16.3. alkaen. Pääset katsomaan kaikki valmisteluvaiheen päiväkirjamerkinnät MTV3Katsomosta Helmen sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat