Mainos

Kodin uutuuselektroniikka viihdyttää

Ilman verkosta ladattavia palveluita kotiteatteri on kuin kesäinen päivä ilman auringonpaistetta. Telkkarikaan ei ole enää mitään ilman suurta teräväpiirtonäyttöä. Jopa rikkaimurin sisällä jyllää nyt pyörremyrsky.

Muistatkos aikaa, kun Ritari Ässä ajoi kikkurat hulmuten ihmeauto Kittillä? Jännäri sai uutta potkua, kun kotiin hankittiin VHS-nauhuri ja 26 tuuman televisio, joka oli jättiläismäisen i-so.

Edelleenkin televisio on kodin viihde-elektroniikan kuningas, jossa kulminoituu koko olohuoneviihteen olemus.

Suuri ja kolmiulotteinen

– Tällä hetkellä asiakkaat suosivat yhä suurempia televisioita. Näytön halutaan olevan vähintään 40 tuumaa tai reilusti isompi, Juha Tontti TeliaSonerasta kertoo.

Koon lisäksi televisiotrendeissä jyllää 3D. Elokuvan syvyysvaikutelma takaa sen, että animaatiopöllön lentokohtaus tuntuu lähestulkoon luontoelämykseltä. Kodin ikkunoiksi virtuaalitodellisuuteen sopivat esimerkiksi LG:n 3D-televisiot, joissa ruudun koko yltää jopa 55 tuumaan. Katsottavaa on vielä niukalti. Tekniikka rajoittuu tällä hetkellä muutamaan kymmeneen elokuvaan. Sen sijaan pelipuolella 3D on yleistynyt nopeammin.

Kotiteatteri ja Internet – kuumin viihdepari

Tekniikan kehittymisen ansiosta kotiteatterin hankkiminen on tullut entistä houkuttelevammaksi. Suosikkisarjaa ei tarvitse enää välttämättä tihrustaa jälkikäteen läppärin näytöltä. Teleoperaattorit ovat paketoineet asiakkailleen palveluita, joissa esimerkiksi elokuvia voi ladata internetin kautta ja tallentaa ne digiboksille. Kotisohvalta pääsee myös eri kanavien internetpalveluihin, esimerkiksi MTV3:n Katsomoon.

Esimerkiksi Elisa Viihde yhdistää toisiinsa nopean laajakaistan, videovuokraamon ja uudenlaisen digiboksin, jonka henkilökohtaiseen tallennustilaan mahtuu yli sata vuorokautta ohjelmaa.

Soneran Koti TV -palvelussa katsojan ulottuvilla ovat videovuokraamo, maksukanavat ja Spotify sekä tallennuspaikka. Palvelun kaveriksi sopii kotiteatteripaketti, joka sisältää Philipsin 32-tuumaisen LCD-teräväpiirtotelevision ja 2.1. Blu-ray -tallentimen.

Digitaalisen tarkkaa paahtoa

Casa Bugattin digitaalisen Volo-leivänpaahtimen ansiosta suosikkisarjaansa voi katsoa kotisohvalta leipien paahtuessa. Äänimerkki ilmoittaa, milloin on valmista. Bagel-toiminto mahdollistaa leipien paahtamisen tarvittaessa vain toiselta puolelta. Tyylikkään toimivaa laitetta myyvät muun muassa Anttila Kodin 1 ja Stockmann.

Jos elokuvan katselun tuoksinassa syntyy leivänmuruja, ei hätää. Dyson on tuonut markkinoille uuden, tehokkaan rikkaimurin. Sykloniteknologialla toimiva laite on pieni, kevyt ja kestävä.

Tyylituulahduksia maailmalta

Jos kotiin haluaa retrohenkisen tuulahduksen, voi perusradioksi valita Tangent Quattro Internet-radion, joka on saatavilla Hobby Hallista puunsävyisenä, pirteän punaisena ja selkeän valkoisena.

Elokuvan tai siivouksen jälkeen voi vielä rentoutua nauttimalla aromikasta kahvia. Casa Bugattin Diva-espressokeitin on kahvinvalmistuslaitteiden armoitettu ”mersu”. Värivaihtoehtoja on reippaan oranssista räväkkään pinkkiin.

Jalat sohvapöydälle ja kuppi tai kaukosäädin käteen. Tekniikasta on nyt lupa nauttia.

Ota uusinta elektroniikkaa myös mukaan matkalle

Teksti: Riina Mäentausta / Mediafocus

Kuvat: TeliaSonera, Dyson / Casa Bugatti / Suomen Sähkötuonti Oy, Hobby Hall

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.