Klaus Haapaniemen uutuus tuo väriä kattaukseen

Taiteilija Klaus Haapaniemen Korento-sarja hehkuu terrakotan ja viehkeän vihreän sävyissä.

Upeista kuvituksistaan ja muun muassa Taika-astiastostaan tunnettu Klaus Haapaniemi on suunnitellut uuden kuvion Iittalalle. Korento-sarjan keskiössä on rehevä kukka-aihe, jonka ympärillä kieppuvat kepeät korennot.

Klaus Haapaniemi tunnetaan värikkäistä ja persoonallisista kuvituksistaan, erityisesti kansainvälisille muotimerkeille. Hän on työskennellyt muun muassa Levikselle, Cacharelille ja Dolce & Gabbanalle. Japanilaisesta kulttuurista kiinnostunut Haapaniemi on suunnitellut jo kahtena perättäisenä vuonna suuren tokiolaisen tavaratalon, Isetanin, kokonaisvaltaisen jouluilmeen. Koko tavaratalo oli vuorattu kirjaimellisesti lattiasta kattoon taianomaisilla hahmoilla osan rönsyillen jopa kadullekin. Tokion kävijöiden reaktiot ovat olleet haltioituneita.

Haapaniemi asuu nykyään Lontoossa, jonka kansainvälistä ja aktiivista ilmapiiriä hän arvostaa. Suomalaisena hän on kuitenkin säilyttänyt vahvan kiintymyksensä luontoon, josta hän edelleen ammentaa voimaa työhönsä.

– Mielestäni kaikki ihmisen tekemät esineet imitoivat luontoa. Teknologia ja taide, muuallakin kuin Suomessa, ilmentävät sitä, kuinka ihmiset kokevat luonnon ja visualisoivat sen ihmeitä, Haapaniemi kertoo.

Kuvat: Iittala

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja