Mainos

Kiviniemi: Keskustassa kaivattiin muutoksia

Keskustapuolueen johdossa tapahtui tänään suuri puhdistus; koko johtoryhmä koostuu nyt uusista jäsenistä yhtä varapuheenjohtajaa lukuunottamatta. Uusi puheenjohtaja Mari Kiviniemi uskoo vaalituloksen viestivän, että puolueen sisällä kaivattiin muutoksia.

- Tulos kertoo kansanliikkeen voimasta - kun ei olla tyytyväisiä nykyiseen menoon, niin henkilöt vaihdetaan. Nyt tähtäämme vaalivoittoon puhtaalta pöydältä, Kiviniemi sanoo.

Uudesta puoluejohdosta uupuu valintojen jälkeen pohjoisemman Suomen edustajat. Kiviniemi ei pidä tätä suurena ongelmana, mutta alleviivaa, että keskustan on huolehdittava nyt vielä tarkemmin koko Suomen asioista.

- Keskusta on aina ollut juuri se puolue, joka huolehtii koko Suomesta, Kiviniemi muistuttaa.

"Porvariyhteistyö ollut toimivaa"

Kiviniemeä pidetään porvariyhteistyön vankkana tukijana.

- Hallitustyö porvareiden kanssa on ollut hyvää. Olemme pystyneet vastaamaan tällä hallituspohjalla esimerkiksi taloustaantuman haasteisiin, hän kertoo.

Oppositiopolitiikasta ja etenkin SDP:n toiminnasta Kiviniemi on pääministeri Matti Vanhasen kanssa samaa mieltä. Vanhanen on moittinut SDP:tä siitä, että he ovat hukanneet todellisuudentajunsa.

- Kun SDP:n oppositiopolitiikkaa on seurannut, kyllä puolue on liikkunut aika voimakkaasti jalat maasta irti, Kiviniemi kuittaa.

Kiviniemestä tulee Suomen historian toinen naispääministeri Anneli Jäätteenmäen jälkeen. Jäätteenmäki luopui toimestaan kohun saattelemana kuitenkin vain yli kahden kuukauden jälkeen nimityksestään. Kiviniemi lupaa pysyä pääministerinä kauemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.