Mainos

Kivet lentelevät Pohjois-Irlannissa

Väkivaltaisuudet jatkuivat viime yönä Belfastissa ja Antrimissa Pohjois-Irlannissa. Poliisi joutui taltuttamaan kiviä heitelleitä ja autoja sytyttäneitä nuoria kaupunkien kaduilla. Laukauksia ammuttiin poliisipartioita kohti, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Autoja varastettiin ja sytytettiin palamaan myös muualla Pohjois-Irlannissa. Lisäksi lukuisia teitä on katkaistu. Rautatieliikenne oli Belfastissa pysähdyksissä rautatieaseman pommiuhan takia. Myös linja-autoliikennettä on häiritty jatkuvin uhkauksin.

Protestanttialueiden rauhattomuuden syynä on oranialaisveljeskunnan perinteisen marssin pääsyn estäminen katolisten alueelle. Sadat marssijat ovat edelleen leiriytyneenä Portadownissa poliisin pystyttämien katusulkujen edessä. Marssijat ovat uhanneet pysyä paikoillaan, kunnes heidät päästetään alueelle. Tuhat oranialaisveljeskunnan jäsentä on lisäksi leiriytynyt Britannian Pohjois-Irlannin ministerin virka-asunnon Hillsborough Castlen edustalle, mihin he uhkaavat jäädä siihen asti, kunnes marssi Portadownissa saa jatkua.

Britannian pääministeri Tony Blair aikoo tavata oranialaisveljeskunnan edustajia keskustellakseen lukkiutuneen tilanteen ratkaisemisesta, kertoi hallituksen tiedottaja tänään Lontoossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.