Kissa oli riippuvainen pizzasta, pastasta ja mozzarellasta – oudot mieliteot olivatkin oireita piilevästä sairaudesta

Omistaja luuli ensin rakkaan kotikissansa olevan vain huonokäytöksinen, kun se varasteli italialaista ruokaa suoraan lautaselta. Totuus oli kuitenkin toinen.

Metro UK uutisoi brittiläisen Michelle Townleyn kissan oudoista oireista.

Stan-niminen kissa himoitsi pizzaa, mozzarellaa, lihapullia sekä pastaa. Michellen hälytyskellot alkoivat soida ja kävi ilmi, ettei kissa ollutkaan täysin terve.

"Aavistin, että jotain on nyt vialla"

Michelle on ammatikseen eläintenhoitaja ja arveli, ettei hänen kissansa ole täysin kunnossa. Harva kissa nimittäin syö ruokaa, jossa on paljon tomaattipyreetä.

– Kissat yrittävät usein varastaa palasen kanaa sieltä ja täältä, mutta Stan söi kokonaisia aterioita. Sille upposivat niin pizza, kuin spagetti ja lihapullatkin, Michelle kertoo.

– Kun Stan jäi kiinni ahmimasta pastaa tomaattikastikkeessa, aavistin, että nyt on jotain vialla. Normaalisti kissat eivät koske mihinkään, missä on tomaattia. Mutta Stan näytti siltä, että se oli riippuvainen tomaattiruoista.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Outojen syömistapojen lisäksi Stan-kissa alkoi juoda huomattavasti enemmän vettä. Lisäksi kissa alkoi laihtua nopeasti, vaikka ruokahalu oli suuri.

Kummalliset himot paljastivat sairauden

Michelle vei kissansa eläinlääkäriin. Selvisi, että 15-vuotiaan Stan-kissan yhtäkkiset himot italialaiseen ruokaan johtuivat kilpirauhasen liikatoiminnasta.

– Kilpirauhasen liikatoiminnan oireet ovat usein vaikeasti huomattavia, kertoo Michelle.

– Stanin sairaus tarkoittaa sitä, että hänen kilpirauhasensa tuottaa liikaa hormoneja. Se kasvattaa ruokahalua, yhtäkkistä painonlaskua, ärtyneisyyttä, janoisuutta ja nostaa verenpainetta.

Nyt Stan on saanut sopivan lääkityksen ja on toipunut hyvin. Lääkityksen myötä kissan himot italialaisia herkkuja kohtaan ovat kadonneet ja Stan jaksaa leikkiä Michellen toisen, Bob-nimisen kissan kanssa.

 – Stan elää jälleen normaalia elämää. Vain kahden viikon lääkityksen jälkeen kissa oli jälleen oma itsensä, se leikkii, nauttii rapsutuksista eikä varasta ruokaa.

 – Nyt Stan välittää vain omasta kissanruoastaan ja jättää pizzan rauhaan. 

Lähde: Metro UK

Lue myös:

    Uusimmat