Kisamatkasta jättitappio – Valavuori ulosottoon

Lentoyhtiö Finnair hakee urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuorelta yli 20 000 euroa ulosoton kautta. Velka koskee lentopallofanien EM-kisamatkaa syksyllä 2013. Valavuoren ja Lentopalloliiton näkemykset reissun riskien jakamisesta eroavat toisistaan.

Velka-asia on tullut ulosottoon vireille viime syyskuussa. Valavuori on hoitanut summasta reilut 5 000 euroa ja jäljellä on vielä 20 400 euroa. 

MTV:lle asiaa kommentoineen Valavuoren mukaan tarkoituksena oli tehdä samanlainen fanimatka kuin koripallon EM-kisoihin tehtiin vain muutamaa viikkoa aiemmin. Matkalla oli mukana runsaasti junioreita, joiden paikkoja piti maksaa sponsoreiden tuella.

Valavuoren mukaan riski matkajärjestelyistä piti kantaa puoliksi hänen itsensä ja Lentopalloliiton välillä. 

- Liitto maksoi oman osuutensa Finnairin ennakkomaksusta ja minä oman osuuteni. Hoidin myös enemmän kuin oman osani paikkojen myynnistä, mutta liitto myi lopulta vain muutaman paikan koneeseen ja jäin ikävään välikäteen. Syntynyt tappio jäi minun hoidettavakseni. 

Valavuoren mukaan hän luotti liikaa toiseen osapuoleen. Valavuori sanoo, ettei hän halua enempää ruotia näkemyseroja Lentopalloliiton kanssa. 

- En kuitenkaan halua lähteä tästä riitelemään ja tarkoitukseni on jatkossakin tehdä vapaaehtoistyötä lentopallon eteen. Kun tekee paljon, tekee myös virheitä ja niistä pitää oppia. 

Urheilun värikäs monitoimimies kertoo aikovansa maksaa loput velasta pois maaliskuun aikana. 

Lentopalloliitto: Valavuori meille velkaa tuhansia euroja

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Tero Auvinen kertoo, että myös liitolla on kirjanpidossaan matkaan liittyvä tuhansien eurojen saatava Valavuorelta. Viime syksynä tehtävässään aloittanut Auvinen sanoo koko kuvion olevan hänelle epäselvä.

MTV tavoitti Lentopalloliiton entisen toimitusjohtajan Hanna Iiskola-Kesosen.

- Lainasimme Valavuorelle summan järjestelyjen saamiseksi käyntiin Finnairin päässä. Reissua järjestettiin muutaman päivän varoitusajalla ja ajatuksena oli, että sinne olisi saatu enemmän maksavia asiakkaita. Se oli molemmille osapuolille turhan riskialtis projekti. On todella ikävää, jos tästä on tullut Valavuorelle henkilökohtaisia ongelmia, kommentoi Iiskola-Kesonen. 

Valavuoren mukaan ennakkomaksussa ei ollut kyse lainasta, vaan Lentopalloliiton hoidettavaksi kuuluneesta kulusta. 

Nykyisen toimitusjohtajan mukaan liitto ei ainakaan toistaiseksi aio lähteä riitelemään asiasta. 

- Meillä on sellainen ajatus, että Valavuori voisi omalla työllään lentopallon eteen korvata tuon summan. Muutenkin on parempi tehdä yhteistyötä kuin riidellä, Auvinen sanoo. 

- Matkajärjestelyjä on hoidettu puolitoista vuotta sitten sähköpostitse ja jälkikäteen on ollut vaikea selvittää, mistä on sovittu. Täytyy myöntää, että meidänkin puoleltamme asiaa on hoidettu kehnosti.

Lue myös:

    Uusimmat