Kirkkaat valot taivaalla säikäyttivät aamulenkillä olleen Juhon: "Luulin jonkun olevan merihädässä" – hätäkeskus ruuhkautui huolestuneiden ihmisten soitoista

Kirkkaat valot taivaalla säikäyttivät aamulenkillä olleen Juhon:"Luulin jonkun olevan merihädässä"– hätäkeskus ruuhkautui huolestuneiden ihmisten soitoista 0:16

Helsingin Lauttasaaressa asuva Juho pelästyi tänään aamupäivällä lenkillä ollessaan, kun hän näki taivaalla kirkkaina loistavia valoja. Hädästä ei kuitenkaan ollut onneksi kyse, vaan meripelastajien tapahtumasta, josta oli tiedotettu jo joulukuun puolella. 

Juho nautti poutasäästä aamulenkkeilyn merkeissä sunnuntaiaamupäivällä kymmenen aikaan, kun hänen katseensa kiinnittyi taivaalla näkyviin valoihin, jotka värittivät taivaan punaiseksi.

– Niitä oli monta, ainakin kuusi. Ne olivat todella kirkkaita ja niiden perässä tuli savua, Juho kertoo näkemästään.

Juho arveli välittömästi, että kirkkaanpunaiset valot olisivat hätäraketteja.

– Mietin onko joku merihädässä, kun niin monta rakettia ammuttiin.

"Mukana on noin 400 laskuvarjoa, rakettia ja 200 käsisoihtua"

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kyseessä on Espoon meripelastajien järjestämä hätämerkinantoharjoitus, johon ottaa osaa arviolta 200 osallistujaa.

Harjoitus pidetään tänään Haukilahdessa kello 10–16 välisenä aikana.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan kuusituntisen harjoituksen aikana Espoon taivaalla tullaan näkemään hätäraketteja ja savuja enemmänkin.

– Tilaisuudessa käytetään laskuvarjoja, hätäraketteja, käsisoihtuja, savumerkkejä sekä merkinantopistoolia, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Mukana on yhteensä noin 400 laskuvarjoa, rakettia ja 200 käsisoihtua.

Hätäkeskus ruuhkautui soitoista

Espoon meripelastajat ry:n tiedottaja ja hätämerkinantoharjoituksen johtaja Anni Muukkonen kertoo MTV Uutisille, että harjoitus on herättänyt paljon huomiota.

Hätäkeskuskin on Muukkosen mukaan ruuhkautunut soitoista, joista kerrotaan merellä näkyvistä hätäraketeista.

– Saimme puhelun, että hätäkeskukseen tulvii ilmoituksia harjoituksesta, Muukkonen kertoo.

– Tässä kävi varmaan niin, että kun eilen sää oli mikä oli, niin kaikki ihmiset ovat lähteneet tänään ulkoilemaan ja tällaisella ilmalla raketit näkyvät kauas.

Muukkosen mukaan on tietenkin harmillista, että hätäkeskus ruuhkautuu, mutta on siinä hyvätkin puolensa.

 – Eihän se huono asia ole, että ihmiset tekevät ilmoituksen, kun näkevät hätäraketteja. Se on ihan positiivista, hän huomauttaa.

Muukkonen kertoo, että harjoitus on edennyt jo noin puoleen väliin ja harjoitukseen on osallistunut paljon ampujia. Parhaillaan Rajavartiolaitos testaa ampumista.

Lue myös:

    Uusimmat