Kirjapiiri: Jenni Pääskysaari paljastaa parhaat lukuvinkkinsä

Kirjapiiri-ohjelmassa lauantaina 5.10. klo 17.30 vierailevan Jenni Pääskysaaren suosikkikirjailija on Katja Kettu.

Toimittaja ja juontaja Jenni Pääskysaari kertoo kärsivänsä liian paksun kirjan kammosta.

– Mulla on paksun kirjan ahdistus. Jos kirja on liian paksu, niin multa tippuu hanskat. Vaikka kirja olisi kuinka hyvä, niin jos se on liian paksu, niin mua alkaa ahdistaa, että tämän kirjan lukemiseen menee niin kauan, ja nuo kaikki muut kirjat joutuvat odottamaan.

Pääskysaari kertoo, ettei hän kategorisoi kirjallisuutta, vaan lukee kirjoja hyvin laidasta laitaan. Kirjapiirin kuvauksiin hän toi mukanaan muun muassa Tina FeynBossypants -teoksen, jossa keskitytään siihen, miten naiset pärjäävät työelämässä ja miesvaltaisessa työyhteisössä. Omaelämänkerralliset teokset ovat erityisesti toimittajan mieleen.

Yhdeksi suosikkikirjakseen Pääskysaari nostaa Katja Ketun Kätilön.

– En tiedä, olisinko tarttunut Katja Ketun Kätilöön, jollen olisi haastatellut häntä useaan otteeseen. Ensimmäiset 50–60 sivua tuntuivat vähän kahlaamiselta tässä kirjassa. Mutta sen jälkeen musta tuli Katja Ketun fani. Ketun ronski kieli sai mut luomaan päässäni ihan omanlaisen maailman.

– Katja on musta ehdottomasti yksi tämän ajan kiinnostavimpia kirjailijoita, Pääskysaari ylistää.

Pääskysaari paljastaa kirjoittaneensa 2000-luvun alussa myös itse kirjan nimeltä Kompassi – Jennin kirja sinulle. Kyseessä on opaskirja naiseksi kasvamassa oleville tytöille.

AVA

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja