Kirjailija Siri Kolu: Listojen kirjoittaminen on ihana asia elämässä!

Kirjapiirin 14. jaksossa Siri Kolu paljastaa rakastavansa listoja, ja siksi ne ovat päätyneet myös uuteen Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku -teokseen.

Kirjailija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Siri Kolun kirja Me rosvolat palkittiin Finlandia Junior -palkinnolla vuonna 2010. Vuonna 2011 ilmestyi Me Rosvolat ja Konnakaraoke. Nyt kirjasarjassa seikkaillaan jo kolmannessa osassa. Teoksessa Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku Vilja Vainisto ja Rosvolat koettavat löytää suuren rosvousoppaan, joka sisältää tärkeää, salattua tietoa. Tässä aarteenetsintäseikkailussa myös Viljan isosisko joutuu pulaan.

– Vilja on viulisti, mutta ennen kaikkea hän on syvä analyytikko. Eli siinä vaiheessa kun tapahtumien tahti lähtee liian lujaksi, Vilja tekee listoja. Listat ja listojen tekemisen taito on mielestäni ihana asia elämässä. Minulla on Tee tämä -lista, Parhaita rosvoja voisi olla -lista, Tällaisia käänteitä voisin laittaa mihin tahansa kirjaan -lista, Kiinnostavia henkilönnimiä -lista. Työhuoneeni on täynnä listoja. Vilja myös ystävystyy lujasti tärkeisiin elämänsä ihmisiin ja luulen, että se ystävyys on tässä kolmannessa osassa aika tärkeä lanka, Kolu kertoo.

Seikkailu saa kirjailijan mukaan jatkoa vielä neljännen ja viidennen kirjan verran, ennen kuin tarina on onnellisesti lopussaan. Me Rosvolat -kirjasta on jo elokuva suunnitteilla.

Katso Kirjapiirin 14. jakso: Vieraina Siri Kolu ja Heikki Ylikangas

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.


Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja