Kirjailija Jari Järvelä: Suomessa lynkkauskirves heilahtaa helposti!

Kirjailija Jari Järvelä kertoo Paula Norosen haastattelussa, miten politiikka, rasismi ja suvaitsevaisuus päätyivät miehen uuden teoksen teemoiksi.

AVAn Kirjapiiri-ohjelmassa tiistaina 4. syyskuuta Paula Norosen vieraana on kirjailija Jari Järvelä, jonka teoksessa Parempi maailma on kolme keskenään risteytyvää tarinaa.

Ensimmäinen tarina kertoo ministeristä, joka menettää työnsä lausuttuaan – ainakin muun maailman mielestä – rasistisen huomautuksen. Toinen kertoo hyvin nuoresta pakolaistytöstä, joka pakenee halki Euroopan päätyen prostituoiduksi. Kolmas kertoo suomalaisesta kuvanveistäjästä 1920–1930-luvun Berliinissä, jossa natsiaate on nousussa. Hän on lähtenyt Suomesta etsiäkseen ihmisiä, jotka ymmärtävät todellista taidetta.

Politiikka on Järvelän mielestä muuttunut viime vuosina todella kiinnostavaksi.

– Politiikassa on nykyään vahvoja mielipiteitä. Kirja on kiteytys siitä, mitä nykyaikana saa sanoa ja mitä ei saa sanoa. Meidän aika on mielestäni hyvin mustavalkoinen: on halu moralisoida kaikkea ja kaikkeen pitää aina löytää joku syyllinen. Lynkkauskirves heilahtaa hyvin pienistä asioista, Järvelä kuvailee.

Katso Kirjapiirin toinen jakso: Vieraina Mirkka Lappalainen ja Jari Järvelä

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja