Kinnunen: Keihäsharjoittelussa tehdään paljon höpöhommia

Entinen lajisuuruus Jorma Kinnunen näkee, että keihäänheiton harjoittelussa olisi nykyään runsaasti korjaamisen varaa.

Kinnunen on keihään olympiahopeamitalisti ja entinen maailmanennätysmies tuloksella 92,70.

Kinnusen mielestä keihäänheitossa ollaan Suomessa ajauduttu pois siitä perusharjoittelun ytimestä, jossa takavuosina oltiin. Parannettavaa olisi keihäslegendan mukaan sekä harjoittelun laadussa että määrässä.

- Kyllähän näitä harjoitusohjelmia voisi ihan rehellisesti vertailla. Sieltä se totuus löytyisi, Kinnunen lupasi MTV3.fille.

- Pitäisi treenata lujasti ja tiukan valvonnan alaisena. Siellä tehdään nyt paljon ihan höpöhommia. Kuulaakin heitellään nykyään taaksepäin. Mitä tekemistä sillä on keihäänheiton kanssa? Ei mitään! Tekniikka tulee harjoituksen kanssa, sitä pitää tekemällä tehdä kovasti. Sitä ei oppikirjastakaan opi - sitä on tehtävä, Kinnunen toisti.

Ennen vanhaan oli Kinnusen mukaan hieman toisin, yksinkertaisempaa mutta tuloksia tuottavampaa.

- Silloin heitettiin keihästä ja tiukasti. Keihään kanssa tehtiin kovia treenejä, sitä tunnusteltiin, ja oltiin sitten valmiina heittämään se pitkälle. Ei se keihäänheitto tänä päivänä sen ihmeellisempää ole kuin ennenkään, kun ruvetaan tarkasti ja puolueettomasti tarkastelemaan hommaa, Kinnunen murahti.

Keihäskoulun vetäjänä

Joulukuussa 71 vuotta täyttävä Jorma Kinnunen antaa edelleen oman tinkimättömän panoksensa suomalaisten tulevaisuuden keihäsmiesten ja -naisten hyväksi.

- Olemme vetämässä ja hiomassa lasten ja nuorten keihäänheittokoulua Iisalmessa Sankarniemen kentällä. Minä ja Pauli Nevala tulimme tänne, ja Seppo Räty on täällä, Kinnunen kertoi takavuosien keihässankareiden kokoontumisesta lauantaina keihäskoulun opettajina.

- Tämä on vuoden viimeinen tilaisuus. Näitä kouluja me vedämme tulevaisuudessakin antaumuksella. Emme tee tällä rahaa itsellemme, liikuntaneuvoksen arvonimen saanut Kinnunen selvitti.

Kinnunen luottaa siihen, että keihäänheitonharrastajia on Suomessa jatkossakin.

- Me teemme uusia keihäänheittäjiä. 250-300 innostunutta nuorta on näissä meidänkin seitsemässä tai kahdeksassa tilaisuudessa. Kyllä keihäänheittäjiä riittää, Kinnunen vakuutti MTV3.fille.

- Toivottavasti keihäänheittäjät pärjäisivät Lontoossa esimerkkeinä, Kinnunen vielä viestitti terveisensä lauantai-illan olympiafinaaliin valmistautuvalle keihäskolmikolle Tero Pitkämäki - Ari Mannio - Antti Ruuskanen.

Lue myös:

    Uusimmat