Kimi Räikkösellä koronavirustartunta

Kimi Räikkönen jää sivuun Hollannin F1-kisasta koronavirustartunnan takia. Alfa Romeo tiedotti tartunnasta lauantaiaamuna.

Räikkösen positiivinen testitulos paljastui viimeisimmissä ennen Hollannin kisaviikonloppua tehdyissä testeissä.

– Kimillä ei ole mitään oireita, ja hän voi hyvin. Hän on välittömästi mennyt eristykseen hotellilleen. Talli toivottaa Kimille nopeaa toipumista, Alfa Romeo kertoi Twitter-viestissään.

Räikkösen paikan Hollannin GP:ssä ottaa Alfa Romeon varakuljettaja Robert Kubica. Puolalainen ajoi F1-sarjassa ensin vuodet 2006–09 ja palasi vakavasta rallionnettomuudestaan toivuttuaan Williamsin kisakuskiksi kaudella 2019.

F1-sarja vahvisti tartunnasta tiedotettuaan, että Räikkönen voi palata viikon kuluttua varikolle Italian Monzassa antamalla negatiivisen testituloksen.

Räikköselle kyseessä on kolmas kerta, kun hän joutuu jättämään F1-vuosinaan kisan ajamatta henkilökohtaisen syyn takia. Lotus-aikakautensa lopussa vuonna 2013 hän oli sivussa kauden kahdesta viimeisestä kisasta selkäleikkauksen vuoksi. Lisäksi hän on ollut kahdesti sivussa kisastartista teknisen vian seurauksena. Yhdysvalloissa 2005 kisa jäi ajamatta Michelin-renkaita käyttäneiden tallien vetäytymisen takia.

Räikkösen 341 ajettua F1-osakilpailua on koko lajin historian suurin lukema. Tähän kauteen lopettavan suomalaiskuskin ennätyssarja jää näin ollen vähintään yhdellä kisalla arvioitua pienemmäksi.

Lue myös:

    Uusimmat