Kimi Räikkönen eristetty koronavirustartunnan takia – näin paluu F1-varikolle varmistuu

Kimi Räikkönen jättää viikonlopun Hollannin F1-kisan ajamatta koronavirustartunnan takia. Hänellä on edelleen mahdollisuus palata varikolle jo ensi viikolla Italiassa.

Suomalaiskuskin talli Alfa Romeo tiedotti Räikkösen positiivisesta koronatestituloksesta lauantaiaamuna ennen Hollannin GP:n viimeisiä harjoituksia.

Tiimin mukaan Räikkönen ei kärsi mistään koronaviruksen aiheuttamista oireista. Hän lähti heti testituloksen saatuaan eristykseen hotellilleen. F1-sarjan mukaan kuljettajan kanssa lähikontaktissa olleet on kartoitettu. Hollannin lainsäädännön mukaan altistuneiden ei tarvitse jäädä karanteeniin, jos heillä on todistus täydestä rokotussarjasta tai he ovat sairastaneet koronaviruksen viimeisen puolen vuoden aikana.

Paluu F1-varikolle on kuitenkin mahdollista jo ensi viikonloppuna Italian Monzassa. F1-sarjan protokollan mukaan kuljettaja voi palata varikolle, kun hän antaa negatiivisen testinäytteen.

Viime kauden lopussa Mercedes-kuski Lewis Hamilton pystyi vastaavassa tilanteessa palaamaan auton rattiin heti viikon päästä tartuntatiedon saamisesta. Tuolloin brittikuski antoi negatiivisen testituloksen vain reilu viikko positiivisen näytteen jälkeen.

Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti viime viikonlopun Belgian GP:n jälkeen, että viikon kuluessa otetuista liki 6 500 koronatestistä 15 oli positiivisia.

Lue myös:

    Uusimmat