Kimi Räikkösen pomoilta ylistystä uroteosta – kisainsinöörikin heittäytyi tunteelliseksi: "Tämä ei ehkä merkitse sinulle paljoa"

Kimi Räikkösen rikkoma F1-ennätys ajettujen kisojen määrästä oli suuri hetki ainakin suomalaisen kisainsinöörille Julien Simon-Chautempsille. Sauber-yhtiön pitkäaikaiset nokkamiehet lausuivat niin ikään kauniita sanoja veteraanikuljettajalle.

Räikkönen nousi Saksan Nürburgringillä ajetussa Eifelin GP:ssä yksin kaikkien aikojen tilaston kärkeen 323 ajetulla osakilpailulla. Aiempi ennätys oli brasilialaisen Rubens Barrichellon nimissä.

Kisa ei valitettavasti tuonut Räikköselle juuri muuta muisteltavaa. Hän putosi pistetaistelusta saatuaan kymmenen sekunnin aikarangaistuksen kolarista Williamsin George Russellin kanssa.

Räikkönen ei juuri nauttinut vaikeasta viikonlopustaan. Kisainsinööri Julien Simon-Chautemps sen sijaan heittäytyi tunteelliseksi tiimiradiossa kisan jälkeen. He toimivat yhdessä jo Lotuksella vuosina 2012-13.

– Tämä ei ehkä merkitsi sinulle paljoa, mutta olet nyt virallisesti rikkonut virallisesti ennätyksen ajettujen kisastarttien määrässä. Olen erittäin ylpeä, että voin nähdä tämän hetken. Nähdään myöhemmin, Simon-Chautemps totesi.

Sauberin pomot ylistävät Räikkösen uraa

Alfa Romeon nettisivuilla useat Räikkösen matkan varrella mukana olleet F1-konkarit onnittelivat suomalaista. Tiimin perustaja Peter Sauber muisteli kaksikon yhteisen taipaleen alkua.

– 323 kisastarttia on mukava asia, mutta numerot eivät ole tärkeitä. Minulle tärkeintä on, että Kimillä on edelleen samaa karismaa, joka sai minut kiinnittämään hänet 20 vuotta sitten, Sauber kehui.

Niin ikään Sauber-taipaleen alusta asti mukana ollut Beat Zehnder osaa arvata, ettei Räikkönen juuri itse saavutuksellaan ylpeile.

– On varmaankin hyödytöntä kysyä Kimiltä, mitä hän tuntee merkkipaalustaan, koska vastaus olisi aika itsestään selvä, Zehnder sanoo.

– Hän voi kuitenkin olla ylpeä siitä, mitä on saavuttanut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Hän on antanut niin paljon koko F1-maailmalle, toisin kuin niin monet muut, eikä ole koskaan muuttanut itseään.

– Hän on edelleen suorapuheinen, edelleen raa’an rehellinen ja se tekee hänestä erityisen. Hänen uransa on mahtava, ja me kaikki onnittelemme häntä tänään, Zehnder jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja