Jääkiekkotähti muuttui Kimi Räikköseksi, kun Ferrari-fanit halusivat nähdä sankarinsa – "Kävin raapustamassa nimmareita"

Entinen Leijonat-puolustaja Tom Koivisto ojensi auttavan kätensä Kimi Räikköselle Ferrari-fanien kanssa, kerrotaan Heikki Kullan uutuuskirjassa Iceman – Kimin matkassa.

Sveitsissä asuva Räikkönen ystävystyi kaudella 2006-07 Rapperswilin jääkiekkojoukkueessa pelanneiden Tom Koiviston ja Mikko Elorannan kanssa, kun hän oli eräänä iltana käynyt katsomassa kaksikon otteita Sveitsin liigassa.

Räikkönen oli mennyt ottelun jälkeen tervehtimään suomalaiskaksikkoa ja myöhemmin illalla suomalaistähti kutsui Koiviston ja Elorannan saunomaan.

– Pelin jälkeen Kimi vaan ilmestyi siihen moikkaamaan meitä. Juteltiin hetki ja valitimme Mikon kanssa, että vain suomalainen sauna meiltä puuttui. Kimi lähti himaan, mutta ei kulunut kuin pari tuntia, kun kännykkään tuli viesti, että sauna on lämmin – tervetuloa! Siitä menimme sitten sinne Wollerauhun ja saunoimmekin aamuun asti, kun siinä oli sopivasti vapaapäivä, Koivisto kertoo kirjassa.

Kolmikko ystävystyi nopeasti ja viettivät useamminkin aikaa yhdessä Sveitsissä. NHL:ssä ja Leijonien paidassa MM-kisoissakin urallaan pelannut Koivisto auttoi Räikköstä myös innokkaiden kannattajien kanssa.

– Siellä ulkona riitti niitä Ferrari-faneja. Kerran sitten pistin Ferrarin verkkaritakin ylleni, Kimin lippiksen päähäni, aurinkolasit silmille ja kävin raapustamassa nimmareita, joita siellä toivottiin. Rauhoitin Kimiä, ettei mitään hätää, sillä olen nähnyt, miten hän ne teki, Koivisto myhäilee.

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta kirjasta Iceman – Kimin matkassa (Readme).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja