Kimi Räikköseltä "vaikuttava" suoritus Nascarissa – janosi lisää kierroksia: "Paljon potentiaalia"

Kimi Räikkönen ei ole täysin varma, mitä Nascarilta odottaa:"Olen mä highlightseja katsonut" 0:56
Kimi Räikkönen antoi polveilevan ja pitkän vastauksen kysymykseen Nascarin viehätyksestä Helsingissä heinäkuussa.

Kimi Räikkönen sijoittui Nascarin Cupin debyyttinsä aika-ajoissa 27:nneksi ja harmitteli jälkeenpäin harjoituksen puutetta.

Nascarin pääluokassa ensi kertaa ajavan Räikkösen taakse aika-ajossa jäi 14 kuljettajaa. Nascarin virallinen Twitter-tili kuvaili Trackhouse Racingilla ajavan suomalaisen suoritusta "vaikuttavaksi".

Watkins Glenin radan aikaan 1.11,824 kiertänyt Räikkönen jäi aika-ajot voittaneesta Chase Elliottista lähes puolitoista sekuntia. F1-mestarin keskinopeus oli huimat 197,6 kilometriä tunnissa. Elliottin lukema oli puolestaan peräti 201 kilometriä tunnissa.

– Kunpa olisin päässyt ajamaan enemmän kierroksia. Tuntui vain siltä, että tässä on paljon potentiaalia, mutta en oikein tiennyt aina, minkä ajolinjan valita, eikä minulla ollut tarpeeksi kierroksia saada kaikkea kasaan. Se oli kuitenkin hauskaa, Räikkönen kommentoi suoritustaan Motorsport.comin mukaan.

– Se oli aika pitkälle sitä, mitä odotin simulaattorin jälkeen. Tietenkin siinä on aina eroa, kun pienet yksityiskohdat eivät koskaan näy simulaattorissa. Tunsin sentään radan, mutta niin, minun olisi pitänyt olla parempi muutamassa paikassa.

– Jossain kohdissa ajoin mielestäni ihan hyvin. Mutta hyvin se meni. En odottanut mitään, ja olemme jotakuinkin keskivaiheilla, joten se on okei.

Nascar Cupin kilpailu New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalla Watkins Glenin radalla ajetaan tänään sunnuntaina Suomen aikaa kello 22 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat