Kimi Räikkönen kieltäytyi jälkiviisastelusta: ”Varmasti tehtiin paras ratkaisu”

Kimi Räikkönen uskoo, että nousu ylemmäs Kiinan F1-kisan yhdeksänneltä sijalta olisi ollut mahdollista, mutta kahteen MM-pisteeseen jääminen johtui enemmän renkaista kuin Alfa Romeon taktiikasta.

Räikköstä pidettiin radalla kärkipään kuskeista selvästi pisimpään, jolloin hän putosi varikolta palatessaan kahden jo kertaalleen ohittamansa Haas-tallin kuskin taakse.

Suomalaiskuski käytti kuitenkin edun tuoreista renkaistaan ja polkaisi näyttävästi sekä Kevin Magnussenin että Romain Grosjeanin ohi. Renault’n Daniel Ricciardon ja Racing Pointin Sergio Perezin ohittamiseen ei kuitenkaan ollut aikaa ja mahdollisuutta.

Räikkönen ei ollut lainkaan sitä mieltä, että Alfa Romeo olisi voinut tehdä taktisesti jotain paremmin.

– En mä usko. Ei meillä renkaiden kanssa ollut muuten ongelmaa. Takarenkaatkin tuntuivat tosi hyviltä, ei vain olleet riittävän lämpimät eturenkaat. Varmasti tehtiin paras ratkaisu, mitä oli tehtävissä, Räikkönen totesi C Morelle.

Väkevä kisa paikkasi lauantaina aika-ajossa tullutta 13. lähtöruutuun putoamista.

– Auto tuntui aika hyvältä tänään verrattuna eiliseen, ja vauhtiakin oli, mutta lopussa jostain syystä eturenkaat loppuivat toimimasta. Ne menivät vähän liian kylmäksi eikä saanut millään pidetty niissä lämpöä. Muuten olisi varmaan pystynyt parempiakin sijoituksia yrittää lopussa, mutta eipä se mitään muuta, Räikkönen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat