Kimi Räikkönen luonnosteli itse omat uudistuksensa – Alfa Romeo-pomo ällistyi suomalaistähden oma-aloitteisuudesta: "Se on vaikuttavaa"

Kimi Räikkönen tunnetaan ajotaitojensa lisäksi myös innokkuudestaan osallistua tallin kehitystyöhön. Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur arvostaa Räikkösen oma-aloitteisuutta ja omistautumista.

Räikkönen jäi Kiinan GP:n aika-ajoissa vasta sijalle 13. Täksi kaudeksi Alfa Romeon rattiin hypännyt Räikkönen totesi kisaviikonlopun alla, että F1 tuntuu hänestä nykyään enemmän harrastukselta.

Vaikka F1 tuntuisikin harrastukselta, ei suomalaistähdeltä puutu omistautumista tallin kehitystyölle. Vasseur paljasti Räikkösen suunnitelleen itse muutoksia omiin jarrupolkimiinsa.

– Hän oli toimistolla viime viikolla ja teki piirroksia hänen jarrupolkimistaan, koska hän halusi tehdä muutoksia. Pidän siitä! Se on eräänlaista sitoutumista, ja se on vaikuttavaa, Vasseur hehkuttaa Motorsportin mukaan.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Räikkönen ottaa ohjat omiin käsiinsä. Talvitesteissä Räikkönen tarttui työkaluihin ja hioi itse penkkinsä kuntoon. Vasseur hehkuttaa Räikkösen työpanosta vuolaasti.

– Hän ei mene helpoimman kautta. Hän on täysin omistautunut, keskittynyt ja painaa hitosti töitä jokaisen yksityiskohdan eteen. Voitte kysyä insinööreiltä. Kukaan ei ajattele, että Kimi olisi lomalla, Vasseur kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat