Kihlapari allekirjoitti "parisuhdesopimuksen" – 22 kohdan lista suhteen ehdoista

Amerikkalaispariskunta allekirjoitti yksissä tuumin "parisuhdesopimuksen". Se sisältää 22 ehtoa, jotka he ovat asettaneet toisilleen. Pariskunnan mukaan kumpikin on tehnyt myönnytyksiä toisen hyväksi. 

Kun Trish Barillasin sulhanen, Charlie Sandlan, on vaarassa käydä hänen hermoilleen, naisella on keino sulkea miehen suu yhdellä sanalla.

– Sanon vain ”sopimus” ja palaamme ikään kuin luonnontilaan, elämäntapavalmentajana työskentelevä Trish kertoo New York Post -sivustolle

Trish ja Charlie ovat seurustelleet puolitoista vuotta, ja nyt he ovat kihloissa. He ovat laatineet parisuhdesopimuksen. Kyseessä on 22 kohdan lista, jossa luetellaan asiat, joista he pitävät ja joista eivät.

Trishin mukaan näiden sääntöjen rikkominen tietää syvällistä keskustelua seurustelusuhteen tilasta.

Säännöt peliin jo suhteen alussa

Pariskunta luonnosteli säännöt, kun ensitreffeistä oli kulunut 15 päivää.

Charlie sai idean sääntöihin netistä. Trishistä ajatus kuulosti hyvältä.

– Parisuhteista tulee sekavia ja hämmentäviä. Sopimukset ovat luotettavia – kristallinkirkkaita ja konkreettisia, Trish toteaa.

Fox News -sivuston mukaan newyorkilaispariskunnat näyttävät ottaneen parisuhdesäännöt omakseen. Joidenkin mielestä sopimus asettaa selkeät rajat.

Myönnytyksiä toisen hyväksi

Yksi konkreettinen esimerkki Trishin ja Charlien sopimuksesta on se, että kotona kuunnellaan aamuisin 20 minuuttia NPR -radiokanavaa, vaikka Trish ei kyseisestä kanavasta välitäkään.

– Charlie vaati, että hänen on saatava kuunnella NPR:ää ainakin parikymmentä minuuttia.

Parisuhteen vuoksi Trish myöntyi ehtoon.

Charlie saa myös omistaa sunnuntait jalkapallolle. Pariskunta viettää joka viikko kaksi treffi-iltaa. Sopimukseen kuuluu myös se, että he puhuvat puhelimessa joka päivä, ainakin viisi minuuttia.

– Normaalisti olisin tuntenut oloni tukahdutetuksi näin intensiivisestä yhteydenpidosta, mutta sopimus taittoi siltä tunteelta kärjen. Chris yksinkertaisesti pitää siitä. Kyse ei ole siitä, että olisin tehnyt jotain väärin, Trish selittää. 

Toki myös Chris on tullut vastaan Trishille tärkeissä asioissa. Trish saa kerran vuodessa lähteä reissuun parhaiden ystäviensä kanssa. Mies on myös luvannut olla jauhamatta purkkaa kovaäänisesti tai arvostelematta Trishin suosikkikappaletta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sopimus jakaa mielipiteet

New York Postin haastattelemien parisuhdeterapeuttien mukaan tuon kaltaiset sopimukset voivat olla hyödyksi. Kaikki riippuu siitä, miten asiat on ilmaistu.

– Parisuhdetta ei korjaa se, jos kasaa pitkän listan ärsytyksen aiheita sopimuksen muotoon, kertoo avioliittoneuvoja Jean Fitzpatrick.

Fitzpatrick uskoo, että seurustelusopimusten suosiota selittää se, että nuoremmat haluavat jakaa tehtävät parisuhteessa eri tavalla kuin vanhempansa.

Kaikilla ei kuitenkaan ole näistä suhdesopimuksista yhtä hyvää kokemusta. 37-vuotias Amy Chan erosi kumppanistaan, koska he eivät päässeet yksimielisyyteen säännöistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja