Kumppanin kanssa alasti oleminen kannattaa, sanoo asiantuntija – etuja seksielämälle, mutta myös paljon muita hyötyjä

Yhdessä ajan viettäminen alasti voi johtaa helpommin seksiin, mutta sillä on myös muita hyötyjä niin terveydelle, itsetunnolle kuin yhteiselle suhteelle ja seksielämälle.

Katso yllä olevalta videolta, mikä on normaali määrä seksiä suhteessa!

Riisutko vaatteesi kumppanin kanssa vain silloin, kun olette ryhtymässä petipuuhiin? Se on toki hyvä asia, mutta Fatherly-sivusto muistuttaa, että on myös muitakin hyviä syitä viettää aikaa kumppanin kanssa alasti.

Terveysetuja

Ensinnäkin ajan viettäminen ilman rihman kiertämää tekee hyvää iholle. Ihoa ärsyttävät vaatekerrokset ovat poissa, veri kiertää paremmin ja iho saa ilmaa.

Ilma onkin erityisen tärkeää esimerkiksi haarovälille, sillä kuumissa ja kosteissa paikoissa voivat pahimmillaan pesiä sieni-infektiot. Miehillä myös kivekset viilenevät kauempana kehosta. Tämä parantaa siittiöiden laatua.

Ilman vaatteita myös ruumiinlämpö laskee, joka taas on yhdistetty parempiin yöuniin. Hyvät yöunet taas voivat vaikuttaa positiivisesti niin terveyteen kuin painoonkin.

Parempaa seksiä

Mutta miksi juuri kumppanin kanssa kannattaa viettää aikaa? Fatherly huomauttaa, että vaatteista luopuminen voi toki johtaa helpommin seksiin.

Alastomuus voi myös vaikuttaa kokemukseen positiivisesti. Ihokontakti voi esimerkiksi vapauttaa oksitosiinia, joka yhdistetty seksuaaliseen mielihyvään.

Englantilaistutkimuksen mukaan alastomana oleminen voi myös parantaa omaa kehonkuvaa, itsetuntoa ja tyytyväisyyttä elämään kokonaisuudessaan.

Ja mitä mukavammaksi ja itsevarmemmaksi itsensä tuntee omassa kehossaan, sitä mukavammaksi itsensä tuntee myös kumppanin kanssa. Se taas voi johtaa edelleen parempaan seksiin.

– Vaatteiden riisuminen on todella hyvä tapa harjoitella sitä, että tunnet itsesi mukavaksi kehossasi. Yritä saada kumppanisi viettämään enemmän aikaa kanssasi alasti. Se antaa teille molemmille mahdollisuuden koskea ja ihailla toisianne, sanoo parisuhde- ja seksikouluttaja Brianna Rader.

Erota seksi ja alastomuus

Asiantuntija kuitenkin kehottaa myös erottamaan alastomuuden seksistä.

– Vaikka alastomana oleminen voi ehdottomasti johtaa seksiin, haluat ehkä miettiä näiden kahden asian erottamista. Jotkut pariskunnat välttelevät alastomuutta ja halailua, jos he ajattelevat sen ilmaisevan, että he haluavat seksiä, kun he eivät ole sillä tuulella, Raider selittää ja jatkaa:

– Jos alastomuuden erottaa seksistä, voitte päätyä viettämään enemmän aikaa alasti ja kosketellen. Tietenkin, jos seksi on päämääränne, on hyvä mahdollisuus, että lisääntynyt intimiteetti auttaa teitä pääsemään sinne ajan kanssa.

– Ajatuksena ei ole sänkyyn hyppääminen joka kerta. Harjoitelkaa ensin alasti ja lähekkäin olemista ilman seksin aloittamista. Kun tämä on normalisoitunut, voitte nauttia alastomuuden eduista yhdessä huolimatta siitä, johtaako se seksiin.

Lähde: Fatherly

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja