Kierrätystä voi tehostaa yllättävän yksinkertaisesti

Pääkaupunkiseudulla on huomattu, että kuvalliset lajitteluohjeet vaikuttavat kierrättämiseen. Kuvilla pyritään auttamaan erityisesti vieraskielisiä asukkaita.

Isännöitsijöiden mukaan monikulttuurisissa asuinympäristöissä jätteiden lajittelu ei aina suju ongelmitta. Osalla maahanmuuttajista ei ole aiempaa kosketusta järjestettyyn jätehuoltoon, jonka vuoksi kynnys lajitteluun voi olla korkea. Sanallisten suomenkielisten lajitteluohjeiden oheen kaivataankin kuvallisia ohjeita.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut kiinnittivät pilottikiinteistöjen jätepisteisiin kuvalliset julisteet ja samaan aikaan asukkaat saivat koteihinsa kuvalliset lajitteluohjeet. Asukkaiden aktiivisuus jätteiden lajittelussa lisääntyi selvästi kokeilun jälkeen. Etenkin bio- ja kartonkijätettä alettiin kierrättää aikaisempaa enemmän.

Selvitys tehtiin yhteistyössä isännöitsijöiden ja huoltoyhtiöiden sekä VVO:n, Helsingin kaupungin asunnot Oy:n, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön ja Suomen Pakolaisavun kanssa. Kyselyyn vastanneista joka viides puhui äidinkielenään muuta kuin suomea.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja