Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevytlevitteet, -tuorejuustot ja -sulatejuustot puntarissa 24.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 15:43

toim. Kati Nappa

Leivän päälle voi nykyään levittää hyvin monenlaisia levitteitä. Tavallisessa voissa ja jääkaappimargariineissa rasvaa on 80 %.
Saatavana on myös 60 tai 40 % rasvaa sisältäviä kasvirasva- tai voipohjaisia levitteitä.

Kevyempiä tuotteita tulee markkinoille koko ajan. Uusimmissa levitteissä rasvaa on vain 14 %. Tuore- ja sulatejuustovalikoimat ovat lisääntyneet myös valtavasti. Alhaisin rasvapitoisuus on tällä hetkellä sulatejuustossa 3 %.
Tuorejuustojen normaali rasvapitoisuus on n. 25. Useimmilla valmistajilla kevytvaihtoehdot sisältävät 13-14 % rasvaa.

Tuotteiden maustamisessa käytetään yrttejä, mausteita, katkarapuja, pekonia, kinkkuja, kasviksia jne. ja ne ovat joko kasvi- tai voirasvapohjaisia. Vähälaktoosisia tuotteitakin alkaa löytyä jo kiitettävästi.

Tuoteselosteesta, joka on valitettavan pientä tekstiä, selviää niin rasvaprosentti kuin käytetyt muuta aineet ja lisäaineet, joten se kannattaa aina lukea.

Itse voit valmistaa kevyttä tuorejuustoa rahkasta tai jogurtista, josta hera on valutettu pois. Lisää joukkoon mausteita, yrttejä, valkosipulia jne makusi mukaan. Kevytuorejuustoja ja -sulatejuustoja voit käyttää hyvin monipuolisesti ruoanvalmistuksessa esim. leivonnassa, kastikkeena, kastikkeissa, uuniruoissa, keitoissa, pataruoissa jne.

Lämpimät leivät


pieniä pyöreitä graham- tai ruisleipiä tai
perunarieskoja
maustettua kevyttuorejuustoa
keittokinkkua
tomaattia tai paprikaa

Sipaise leivät kevytlevitteellä, nosta päälle kinkkua suikaleina tai viipaleena ja sen päälle iso tomaattiviipale tai paprikasuikaleita. Tiputa päälle muutama kevyttuorejuustonokare ja kuorruta kuumassa uunissa tai grillissä kunnes leipä kuumenee ja saa väriä.

Lisää aiheesta:

Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuusInfluenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 06:48
    Influenssa

    Influenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?

  • Eilen18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • Eilen18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • Eilen16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"