Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevytlevitteet, -tuorejuustot ja -sulatejuustot puntarissa 24.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 15:43

toim. Kati Nappa

Leivän päälle voi nykyään levittää hyvin monenlaisia levitteitä. Tavallisessa voissa ja jääkaappimargariineissa rasvaa on 80 %.
Saatavana on myös 60 tai 40 % rasvaa sisältäviä kasvirasva- tai voipohjaisia levitteitä.

Kevyempiä tuotteita tulee markkinoille koko ajan. Uusimmissa levitteissä rasvaa on vain 14 %. Tuore- ja sulatejuustovalikoimat ovat lisääntyneet myös valtavasti. Alhaisin rasvapitoisuus on tällä hetkellä sulatejuustossa 3 %.
Tuorejuustojen normaali rasvapitoisuus on n. 25. Useimmilla valmistajilla kevytvaihtoehdot sisältävät 13-14 % rasvaa.

Tuotteiden maustamisessa käytetään yrttejä, mausteita, katkarapuja, pekonia, kinkkuja, kasviksia jne. ja ne ovat joko kasvi- tai voirasvapohjaisia. Vähälaktoosisia tuotteitakin alkaa löytyä jo kiitettävästi.

Tuoteselosteesta, joka on valitettavan pientä tekstiä, selviää niin rasvaprosentti kuin käytetyt muuta aineet ja lisäaineet, joten se kannattaa aina lukea.

Itse voit valmistaa kevyttä tuorejuustoa rahkasta tai jogurtista, josta hera on valutettu pois. Lisää joukkoon mausteita, yrttejä, valkosipulia jne makusi mukaan. Kevytuorejuustoja ja -sulatejuustoja voit käyttää hyvin monipuolisesti ruoanvalmistuksessa esim. leivonnassa, kastikkeena, kastikkeissa, uuniruoissa, keitoissa, pataruoissa jne.

Lämpimät leivät


pieniä pyöreitä graham- tai ruisleipiä tai
perunarieskoja
maustettua kevyttuorejuustoa


keittokinkkua

tomaattia tai paprikaa

Sipaise leivät kevytlevitteellä, nosta päälle kinkkua suikaleina tai viipaleena ja sen päälle iso tomaattiviipale tai paprikasuikaleita. Tiputa päälle muutama kevyttuorejuustonokare ja kuorruta kuumassa uunissa tai grillissä kunnes leipä kuumenee ja saa väriä.

Lisää aiheesta:

Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengenBrittinainen teki melkoisen munalöydön eBaystaKuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraanHanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"Älä tee näin, kun tapaat vieraan koiran – "Tärkeää opettaa"Tutkimus paljastaa, miten lokit saa parhaiten häädettyä pois eväiden kimpusta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Lääketiede

    Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen

  • 18:59
    Linnut

    Brittinainen teki melkoisen munalöydön eBaysta

  • 17:39
    Autot

    Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraan

  • 16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 15:03
    Koirat

    Älä tee näin, kun tapaat vieraan koiran – "Tärkeää opettaa"