Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevytlevitteet, -tuorejuustot ja -sulatejuustot puntarissa 24.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 15:43

toim. Kati Nappa

Leivän päälle voi nykyään levittää hyvin monenlaisia levitteitä. Tavallisessa voissa ja jääkaappimargariineissa rasvaa on 80 %.
Saatavana on myös 60 tai 40 % rasvaa sisältäviä kasvirasva- tai voipohjaisia levitteitä.

Kevyempiä tuotteita tulee markkinoille koko ajan. Uusimmissa levitteissä rasvaa on vain 14 %. Tuore- ja sulatejuustovalikoimat ovat lisääntyneet myös valtavasti. Alhaisin rasvapitoisuus on tällä hetkellä sulatejuustossa 3 %.
Tuorejuustojen normaali rasvapitoisuus on n. 25. Useimmilla valmistajilla kevytvaihtoehdot sisältävät 13-14 % rasvaa.

Tuotteiden maustamisessa käytetään yrttejä, mausteita, katkarapuja, pekonia, kinkkuja, kasviksia jne. ja ne ovat joko kasvi- tai voirasvapohjaisia. Vähälaktoosisia tuotteitakin alkaa löytyä jo kiitettävästi.

Tuoteselosteesta, joka on valitettavan pientä tekstiä, selviää niin rasvaprosentti kuin käytetyt muuta aineet ja lisäaineet, joten se kannattaa aina lukea.

Itse voit valmistaa kevyttä tuorejuustoa rahkasta tai jogurtista, josta hera on valutettu pois. Lisää joukkoon mausteita, yrttejä, valkosipulia jne makusi mukaan. Kevytuorejuustoja ja -sulatejuustoja voit käyttää hyvin monipuolisesti ruoanvalmistuksessa esim. leivonnassa, kastikkeena, kastikkeissa, uuniruoissa, keitoissa, pataruoissa jne.

Lämpimät leivät


pieniä pyöreitä graham- tai ruisleipiä tai
perunarieskoja
maustettua kevyttuorejuustoa


keittokinkkua

tomaattia tai paprikaa

Sipaise leivät kevytlevitteellä, nosta päälle kinkkua suikaleina tai viipaleena ja sen päälle iso tomaattiviipale tai paprikasuikaleita. Tiputa päälle muutama kevyttuorejuustonokare ja kuorruta kuumassa uunissa tai grillissä kunnes leipä kuumenee ja saa väriä.

Lisää aiheesta:

Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"