Kevytautoja koskevan lainsäädännön voimaantuloa lykätään vuodella

Kevytautoja koskevan lainsäädännön voimaantuloa lykätään vuodella. Liikenne- ja viestintäministeri, SDP:n Sanna Marin kertoi asiasta tänään eduskunnassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Sääntelyn oli tarkoitus tulla voimaan marraskuun alussa. Euroopan unionin komissio kuitenkin huomautti Suomelle, ettei lainsäädäntö sen käsityksen mukaan ole EU-säädösten mukainen. Komissio oli huolissaan nuorten kuljettajien ajamien, jopa 60 kilometrin tuntinopeutta kulkevien ajoneuvojen vaikutuksista liikenneturvallisuudelle.

–  Vuoden aikana pyrimme korjaamaan lainsäädännön sellaiseksi, että se täyttää myös EU:n lainsäädännön vaatimukset, Marin totesi.

Marinin mukaan kevytautolainsäädännöllä oli eduskunnassa hyväksymisvaiheessa laaja kannatus, eikä lain kumoaminen siksi tule ensisijaisesti kyseeseen. Uuden liikennevälineen mahdollistamisella pyritään poistamaan teiltä heppoiset mopoautot, joiden turvallisuudesta on Suomessa viime vuosina käyty keskustelua.

Lainsäädännön päästäminen voimaan komission moitteista huolimatta olisi Marinin mukaan voinut johtaa Suomeen kohdistuvaan rikkomusmenettelyyn.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja