Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevennetyt runebergintortut

Myllyn Paras
Julkaistu 01.02.2007 13:02(Päivitetty 26.01.2010 08:55)

Hieman keveämpiä, mutta silti niin herkullisia! Tässä ohjeessa osa torttujen rasvasta on korvattu kermaviilillä. Korkeiden runebergintorttu-muottien lisäksi voit käyttää muffinipeltiä tai folio- ja silikonivuokia. Tee silti kaunis koristelu ja kostutus perinteiseen malliin.

Kevennetyt runebergintortut

Noin 15 kpl

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelilastuja tai piparimuruja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl manteliuutetta tai kardemummaa
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaviiliä (½ tlk) *
  • 100 g pullomargariinia *
  • Kostutus:
  • 1-2 dl vettä + 1 rkl sokeria + 1 tl manteliuutetta +2-3 rkl punssia, rommia tai vahvaa vadelmamehua
  • Päälle ja täytteeksi:
  • n. 2 dl vadelmamarmeladia/hilloa
  • sokerivesikuorrutetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet (mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin). Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio- tai muffinivuokiin. Voit käyttää myös torttumuotteja, silikonivuokia tai muffinipeltiä. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää marmeladia/hilloa.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille reilusti maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortut keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

VINKKI: * Saat vielä kevyempiä, jos korvaat margariinin kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä.

TIESITKÖ, että runebergintorttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Tortun nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleMurehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin AfrikastaYksi päivä herätti renkaanvaihtajat: "Hyvinkin kovaa tahtia on sen jälkeen vaihdettu"Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 15:56
    Kilpailut

    Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu

  • 15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 14:15
    Renkaanvaihto

    Yksi päivä herätti renkaanvaihtajat: "Hyvinkin kovaa tahtia on sen jälkeen vaihdettu"