Kevät kutsuu piknikille

Vapusta alkaa Suomen virallinen piknikkausi ja vappupäivää voi pitää yleisenä piknikpäivänä. Aurinkoinen sää, hyvä seura ja herkulliset eväät takaavat piknikin onnistumisen!

Helsingissä ylioppilaat juhlivat näyttävästi piknikbrunssista nauttien Ullanlinnan mäellä ja Turussa Tähtitornin mäellä. Lappeenrannassa teekkarit puolestaan valloittavat Lappeenrannan linnoituksen vallit eväskoreineen. Vappuna kuohuu malja keväälle kaikkialla!

Piknikille lähtemisen syyksi riittää aurinkoinen ilma, eli piknikori kannattaa pakata myös vapun jälkeen. Mikään ei voita aurinkoista, lämmintä päivää luonnon helmassa. Eväät koriin ja menoksi, sillä Suomen kesä on niin lyhyt.

Ei piknikkiä ilman eväitä

Piknikille voi ottaa evääksi lähestulkoon mitä vain, useimmiten kuitenkin kylmää ruokaa, sillä tulen teko ei ole useimmiten sallittua luonnossa. Leipä monessa muodossa on perustarvike.

Lihapullat ja mausteiset makkarat, suolakurkut, kananmunat, kovat juustot, erilaiset salaatit, kasvikset ja dippikastikkeet, hedelmät, marjat…lisäksi leipää ja juotavaksi vettä, mehua, limua, olutta, punaviiniä, roseeviiniä, valkoviiniä, kuohuviiniä – kunkin mielen mukaan.

Ruokien ja juomien pakkaaminen

Kesällä on otettava huomioon se, että ruoka saattaa kuumalla ilmalla herkästi pilaantua. Maitotuotteita ja majoneesia kannattaa etenkin kovalla kesähelteellä joko välttää tai pitää tarkkaa huolta niiden kylmäketjusta. Kaikki mukaan otettava ruoka on hyvä pitää joka tapauksessa jääkaapissa siihen saakka, kun ryhdyt pakkaamaan niitä.

Kylmät juomat, kuten limut, olut, roseeviini, valkoviini ja kuohuviini, on viisasta jäähdyttää jo kotona valmiiksi ja pakata sitten kylmälaukkuun. Viinipulloja varten on olemassa olkapäällä kannettavia kylmälaukkuja ja pullon ympärille kiedottavia ”kylmäkääreitä”. Varaa tarpeeksi kylmäkalleja kylmälaukkuun.

Vapun kuohuvat

Vappupiknikin kruunaa kuohujuoma! Kuohuviini maistuu sekä suolaisten että makeiden piknikeväiden kanssa.

Gancia on yksi Italian vanhimmista kuohuviininvalmistajista. Edelleen perheyrityksenä, jo viidennessä polvessa, toimivan viiniliikkeen perusti Carlo Gancia 1850 -luvulla.

Gancia Prosecco Brut

Kuiva ja pirteähappoinen Gancia Prosecco Brut on oiva valinta piknikjuomaksi. Hedelmäinen ja kevyen sitruksinen kuohuviini maistuu erityisen hyvin suolaisten leipien, juustojen ja salaattien kanssa. Gancia Prosecco Brut sopii vappulounaan aperitiiviksi tai tervetuliaismaljaksi.

Gancian kuivista kuohuviineistä tunnetaan Suomessa parhaiten pelkistetyn tyylikkääseen pulloon pakattu Gancia Prosecco Brut. Sen valmistukseen käytetyt rypäleet ovat kasvaneet Veneton viinialueella Koillis-Italiassa. Trendikäs prosecco-rypäle tunnetaan keveästä raikkaudestaan, joka on parhaimmillaan nuoressa viinissä.

Gancia Asti

Aromikas ja makea Gancia Asti toimii parhaiten jälkiruokien kanssa. Makea kuohuva maistuu myös aperitiivina tai maljajuomana. Hedelmäisessä maussa on aavistus sitruunaa ja rusinaa.

Gancia Asti valmistetaan Astin kaupungin ympäristössä sijaitsevilta viinitarhoilta käsin poimituista moscato-rypäleistä. Käyminen tapahtuu terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa. Viini pullotetaan aina vasta juuri ennen markkinoille tuloa sille tyypillisen hedelmäisen raikkauden säilyttämiseksi. Gancia Asti on Suomen suosituin makea kuohuviini, ja kahdeksanneksi suosituin kuohuviini.

Voita matka Italian Piemonteen kahdelle

Mitä mukaan piknikille?

leipää, salaatteja tai muuta helppoa syötävää
virvoitusjuomia, kuohuviiniä tai muuta ruokajuomaksi sopivaa
lämmintä vaatetta
jonkinlainen sateensuoja
viltti
pöytäliina ja lautasliinat
aterimet, lasit ja lautaset
hyvä yleisveitsi
korkinavaaja
kosteuspyyhkeitä, talouspaperia ja roskapusseja
kylmälaukku pilaantuvia ruokia ja juomia varten
yhteistä ajanvietettä (esim. pelikortit tai muita pelejä)
uimapuku ja pyyhe
termospullo lämmintä juotavaa varten
retkigrilli ja retkituolit
tyynyjä

Kuvat: Lehtikuva
Lähde: Gancia ja www.kaikkijuhlista.fi
Artikkelin tarjoaa: Interbrands Wines & Spirits Finland Oy

Artikkelin tarjoaa:
Interbrands Wines & Spirits Finland Oy

Lue myös:

    Uusimmat