Mainos

Kevan Kauppinen vältti syytteet vaalirahajutussa

Kuntien eläkevakuutuksen entinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen on saanut syyttämättäjättämispäätöksen vaalirahoittaja Nova Groupia koskevassa oikeudenkäynnissä.

Syyttämättäjättämispäätöksen perusteena on, ettei Kauppinen osallistunut vaalituen antamiseen sellaisena ajankohtana, jolloin hän tiesi tuen vastaanottajien tekevän virkatehtävissään vaalitukien antajia koskevia päätöksiä.

Esitutkinnan mukaan Kauppinen ei ollut tietoinen myöskään Kehittyvien maakuntien Suomi ry.n rahoittajista siinä määrin, että hän olisi ollut esteellinen osallistumaan päätöksentekoon Kevan hallituksen kokouksessa. Nova Group oli yksi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n rahoittajista.

Kauppinen erosi Kevan toimitusjohtajan paikalta kesällä 2009 Rovaniemen moottorikelkkatehdasta koskeneiden epäselvyyksien vuoksi. Huonona pidettyyn sijoituspäätökseen on epäilty vaikuttaneen sen, että Kauppinen ja rakennuttajana toimineen Nova Groupin johtohenkilöt tapasivat.

Kauppinen korjaili kuittia

Kauppisen epäiltiin myös syyllistyneen rikokseen hänen korjailtuaan Nova Groupin keskushenkilöihin liittyneen edustustilaisuuden kuittia.

Kuitti liittyy Kuntien eläkevakuutuksen vuoden 2007 jo hyväksyttyyn tilinpäätökseen. Edustustilaisuuden kuitista oli vedetty jälkikäteen yli Nova Groupin Arto Merisalon ja keskustan hallintosihteerin Lasse Kontiolan nimet ja lisätty tilalle keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro.

Kauppinen myönsi käskeneensä sihteerinsä korjata vieraslistaa, mutta vetosi tapahtuneessa inhimilliseen virheeseen.

(MTV3)

Aiemmin MTV3 Uutisten nettisivuilla:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.