Keväinen makkaraminestrone ja yrtti-juustoleivät 7.5.2001

n 600 g erilaisia vihreitä ja valkoisia kasviksia (purjoa, kaalia, palsternakkaa, parsakaalia, varsiselleriä&)
1 dl pakasteherneitä
valkosipulia
tilkka öljyä
1 l kasvis- tai lihalientä (1 l vettä+ liemikuutio tai fondia)
0,25 tl mustapippuria
n. 100 g (vihreää) pastaa
200 g lenkkimakkaraa
(yrttisuolaa)
runsaasti ruohosipuli- tai yrttisilppua

Kuori kasvikset tarvittaessa, paloittele parsakaalin varret ja pienennä kukintoja. Silppua valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia siinä hetki. Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä hetki yksin. Lisää loput kasvikset paitsi parsakaalin kukinnot. Kääntele hetki kuumassa kattilassa ja lisää liemi. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta. Lisää pasta ja parsakaalin kukinnot. Keitä kunnes pasta ja kasvikset ovat kypsiä. Suikaloi makkara pieniksi suikaleiksi ja lisää herneiden kanssa keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulisilppua tai muita yrttejä.

Yrtti-juustoleivät


4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
4 viipaletta tummaa vuokaleipää
n. 200 g raejuustoa
n. 50 g sulate- tai tuorejuustoa
(1 rkl pestokastiketta)
runsaasti yrttisilppua (ruohosipulia, persiljaa, basilikaa..)
ripaus mustapippuria

Sekoita raejuusto, sulatejuusto, (pesto) ja yrtit tasaiseksi levitettäväksi tahnaksi. Mausta pippurilla. levitä tahna tummille leiville. Nosta vaaleat kansiksi. Paina kevyesti ja leikkaa kolmioiksi. Tarjoa keiton lisänä. Jos haluat koristella leipien reunat yrttisilpulla, levitä sulatejuustoa leipien reunoille ohuelti ja kasta voidellut reunat yrttisilppuun.

Lue myös:

    Uusimmat