Kevään upein teko! Lauri Tähkä ideoi koronakriisin aikana tempauksen, johon osallistui ennätysmäärä eturivin artisteja – tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen

4:19
Lauri Tähkä masinoi 150 muusikon ja musiikintekijän voimin ennennäkemättömän voimakappaleen suomalaisille.

Joukko suomalaisia eturivin artisteja haluavat tehdä hyvää koronapandemian aikana.

Suosikkilaulaja Lauri Tähkä teki aloitteen Instagram-tilillään hyväntekeväisyyskappaleen tekemisiseksi. Mukaan lähti 90 artistia, esimerkiksi Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Vesala, Alma, JVG, Anssi Kela, Chisu, Arttu Wiskari, Samu Haber, Maija Vilkkumaa, Anna Puu, Elastinen, Mikael Gabriel, ABREU, SANNI, Jukka Poika, Katri Helena ja Tuure Kilpeläinen. Lisäksi yli 60 musiikkialan ammattilaista on osallistunut kappaleen ja videon tuotantoon.

Uuden edessä -kappaleen on säveltänyt Lauri Tähkä ja sanoittanut Timo Kiiskinen ja se julkaistaan perjantaina 10.4. kello 00.00. Kappaleen suoratoistokuunteluista ja radiosoitoista kertyvät tuotot ohjataan Punaisen Ristin kautta koronavirusepidemiasta kärsivien auttamiseen kotimaassa. Kaikki hankkeessa mukana olevat tahot ja henkilöt ovat mukana ilman palkkioita. Myös kaikki levy-yhtiöt ovat mukana talkoohengessä.

– Kuuntelemalla tätä kappaletta esimerkiksi suoratoistopalvelun kautta, jokainen suomalainen voi auttaa toistaan. Kaikki tästä biisistä tuleva taloudellinen tulo ohjataan Punaisen Ristin koordinoimana apua tarvitsevien ihmisten tukemiseen. Haluamme myös kunnioittaa tällä tavalla Punaisen Ristin pitkää historiaa ja kunniakasta työtä, Tähkä kertoo.

Tehtiin etätyönä

Kappale toteutettiin yli 150 ihmisen voimin etätyönä. Soittajia, tuottajia ja laulajia pyydettiin lähettämään yksi vapaamuotoinen soitto- tai laulusuoritus toisistaan tietämättä ja toisten suorituksia kuulematta yksinkertaisen demon päälle. Tuottajat kävivät nämä läpi, että kaikista lähetetyistä suoritteista käytetään jotain.

– On aivan uskomatonta, miten yksi idea kasvoi näin nopeasti koko Suomen musiikkialan yhteiseksi ponnistukseksi, jolla voimme tehdä yhdessä konkreettista hyvää. Vaikka korona on rokottanut myös musiikki- ja kulttuurikenttää raskaalla tavalla, olen iloinen, että meistä näin monella oli sydäntä, voimia ja halua ajatella myös muita. Ja uskoa edesmenneen presidentti Mauno Koiviston tavoin: jos emme tiedä mitä tulee tapahtumaan, meidän on syytä uskoa, että kaikki menee lopulta hyvin. Eli se että me uskotaan valoisaan huomiseen, on nyt tärkeä asia. Ja jos jotain nyt muuttuu, voi myös olla, että muutos on parempaan, kertoo Lauri Tähkä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja