Kevään tuulahdus peruna-itusalaatissa ja itu-kasviswrapit 9.3.2000

Toim. Kati Nappa

peruna-itusalaatti


6 keitettyä (kiinteämaltoista) perunaa kuutioina
( 1 pieni punasipuli hienonnettuna)
ripaus suolaa, mustapippuria
1 rkl viinietikkaa+ 3 rkl
öljyä
150-200 g mungopavun ja/tai linssin ituja
pätkä tuoretta kurkkua kuutioina
1 omena kuutioina

Kastike:

1 kypsä avokado
2-4 rkl sitruunamehua
mustapippuria, ripaus chiliä
1-2 valkosipulinkynttä

Notkistukseen:

vettä tai omenamehua

Lisäksi:

versoja tai ituja

Sekoita öljy ja viinietikka kuutioitujen perunoiden ja sipulisilpun joukkoon ja anna marinoitua jonkin aikaa. Kuori ja halkaise avokado. Poista kivi ja soseuta avokado esim haarukalla.

Lisää joukkoon sitruunamehu ja mausteet ja notkista sose kastikkeeksi vedellä tai mehulla. Huuhdo ja valuta idut hyvin. Lisää ne, kurkku- ja omenakuutiot perunasalaatin joukkoon. Sekoita ja lisää avokadokastike sekä koristeeksi sinimailasen ituja ja tattarinversoja.

Tarjoa leivän tai leivän ja esim makkaran kanssa. Voit käyttää myös kaupan valmista perunasalaattia.

Itu-kasviswrapit


4 ohutta rieskaa täyte:
1 pss pakastevihannessuikaleita
tilkka öljyä
200 g mungopavunituja
( 1-2 dl kypsää riisiä tai makaronia)
yrttimausteita
soijakastiketta

Kuumenna öljy, lisää pakastevihannekset ja kypsennä muutama minuutti. Lisää hyvin huuhdotut ja valutetut idut ja paista niitä hetki. Mausta hyvin.

Nosta täytettä kuumana tai kylmänä leivälle ja kietaise tötteröksi. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös broileria, lihaa, sieniä ja muita kasviksia.

Lue myös:

    Uusimmat