Kevään lämpöennätys Kaarinassa! Elohopea noussut lähes 13 asteeseen – lisää keväistä lämpöä luvassa lähipäivinä

Kevään lämpöennätys rikki Kaarinassa! Onko käsillä käänne? 2:58
Kevään lämpöennätys rikki Kaarinassa! Onko käsillä käänne?

Tämän kevään korkein lämpötila on mitattu tänään pitkänäperjantaina Varsinais-Suomen Kaarinassa Yltöisten mittausasemalla, jossa mittari näytti myöhäisiltapäivällä 12,8 astetta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen kertoo, että kymmenen asteen raja on ylitetty pitkänäperjantaina hyvin laajasti Suomessa.

– Ihan tuonne Pohjois-Pohjanmaan, Oulun korkeudelle saakka tuli 10 asteen ylityksiä. Sen lisäksi Lapissakin ylityksiä oli paikoin, esimerkiksi Inarissa päästiin yli 10 asteen.

Ainoastaan Itä-Suomessa sekä rannikolla jäätiin alle kymmenen asteen.

– Meri viilentää vielä sen verran, että ihan rannikolla on voinut olla useita asteita viileämpää, Keränen sanoo.

Hyvä keli jatkuu, öisin vielä pakkasta

Keräsen mukaan pääsiäisen hyvät ulkoilukelit jatkuvat myös viikonloppuna.

– Tulevina päivinä lämpötilat ja sää pysyvät samansuuntaisina kuin tänäänkin: aurinko paistaa laajasti ja on mahdollista, että tänään mitattu lämpöennätys rikotaan moneenkin otteeseen.

Ajokeli pysyy pohjoisen sateista huolimatta yleisesti hyvänä. Öisin lämpötila painuu kuitenkin vielä pakkasen puolelle maan eteläosaa myöten.

Pääsiäisen menoliikenne on sujunut tänään pitkänäperjantaina rauhallisesti, kerrotaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

Pääsiäisen paluuliikenteen on arvioitu osuvan maanantaille, erityisesti kello 12:n ja 20:n välille. Osa matkustaa kotiin jo sunnuntaina, mutta vielä silloin ei Fintrafficin mukaan todennäköisesti ole muodostumassa ruuhkia.

Lue myös:

    Uusimmat