Mainos

Ihmetystä herättänyt kesy hirvenvasa ammuttiin Lappeenrannassa – Poliisi: Hirven käytös viittasi kehityshäiriöön

Lappeenrannassa viime viikkoina ihmetystä herättänyt kesy hirvenvasa on ammuttu. Asiasta tiedottaa poliisi.

Lappeenrannassa Saimaan kanavan läheisyydessä Soskuan alueella noin kahden viikon ajan liikkunut kesyyntynyt ylivuotinen hirvi on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen mukaan aiheuttanut useita vaaratilanteita liikenteessä.

Riistanhoitoyhdistys ja poliisi ovat yrittäneet ajaa hirveä kauemmas metsään, mutta se on palannut takaisin noin yhden hehtaarin alueelle, risteyksen tuntumaan.

MTV Uutiset kertoi eilen, että samainen hirvi oli antanut ihmisten jopa silittää sitä.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusinsinöörin Petri Timosen mukaan kyseessä oli ylivuotinen vasa. Emä oli hänen mukaansa jättänyt vasan vastikään yksinään, eikä se ollut vielä ehtinyt sisäistää uutta elämäntilannettaan.

Hirven ruho lähetetään Eviran tutkittavaksi

Rikoskomisario Tuomas Pöyhönen kertoo, että poliisi on keskustellut hirven poikkeuksellisesta käytöksestä päivystävän eläinlääkärin ja riistanhoitoyhdistyksen edustajien kanssa ennen sen ampumista.

– Poliisi on määrännyt hirven lopetettavaksi poliisilain toisen luvun ja 16. pykälän perusteella, koska hirven heikentynyt yleiskunto ja poikkeuksellinen käyttäytyminen viittaavat kehityshäiriöön. Näin sen hengissä pitäminen on ilmeisen julmaa sitä kohtaan. Lisäksi hirvi on aiheuttanut ja tulee aiheuttamaan liikkumisellaan ja toiminnallaan vakavaa vaaraa ihmisille liikenteessä, Pöyhönen toteaa poliisin tiedotteessa.

Hirvi lopetettiin tänään. Riistanhoitoyhdistys toimittaa sen ruhon Eviraan jatkotutkimuksiin poikkeuksellisen käyttäytymisen selvittämiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.