Mainos

Keskustan Puumala: Perussuomalaiset ehdottomasti mukaan

Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala haluaisi toteuttaa puolueessaan jäsenkyselyn mahdollisesta hallitukseen menosta. Puumalan mukaan keskustan kenttää on kuunneltava päätöksessä tarkoin.

Hän kertoo, että kentältä on tullut sekä hallitukseen menoa puoltavia että vastustavia viestejä.

– Asiaa pitää yhdessä miettiä ja luoda yhdessä strategiat, Puumala sanoi MTV3:n uutisille.

Puumalan mukaan hallitusneuvotteluiden tilanne on ehdottomasti käsiteltävä eduskunnassa. Hän myös toivoo, että vaalien ainut voittaja perussuomalaiset saataisiin mukaan neuvotteluihin.

– Jos haluaa maata muuttaa, kuten he ainakin ennen vaaleja sanoivat, niin siihen on vain yksi paikka ja se on hallitus, Puumala lataa.

Tilanne on Puumalan mukaan täysin uusi, joten se on käsiteltävä tarkasti.

– Oman eduskuntaryhmän kautta asian täytyy joka tapauksessa mennä. Myös eduskunnassa tämä uusi tilanne pitää sopia, hän sanoo.

Puumalalle hallitusneuvotteluiden kariutuminen oli yllätys ja hän sanoo toivoneensa, että hallitus olisi muodostunut neuvotteluosapuolien välille. Keskustan toinen varapuheenjohtaja Annika Saarikko on myös yllättynyt eilisestä ratkaisusta.

– Kyllä tässä on nopeita käänteitä ollut. Tänään pohditaan rauhassa miten edetään, Saarikko sanoo, eikä kommentoi omaa kantaansa Keskustan seuraavalle suunnalle.

Keskustan puoluejohto on kokoontunut Kesärantaan pohtimaan, miten puolue vastaa Jyrki Kataisen (kok.) esittämään hallituskutsuun.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.